Zagrebačko Sljeme prije početka utrke. (Foto: Luka Stanzl/ Pixsell) Zagrebačko Sljeme prije početka utrke. (Foto: Luka Stanzl/ Pixsell)

Zagrebačko će Sljeme po četrnaesti put ugostiti žensku Snježnu kraljicu (Snow Queen Trophy) Audi FIS Skijaškog kupa, a jedanaesti put mušku utrku.

Ženska utrka Svjetskog skijaškog kupa na rasporedu je u 13 sati, a druga vožnja u 16.15 sati. Obje utrke možete pratiti na Drugom programu HTV-a i na poveznici.

Ana Jelušić Black. (Foto: hrt.hr/ screenshot)

- Zagrebačka utrka je jedinstvena, jedina utrka u glavnom gradu države. Skijašice su već jučer počele dolaziti s velikim osmijesima, drago im je što se mogu prošetati centrom, otići na kavu i dućan što inače nije slučaj. Naši navijači znaju kvalitetno navijati i za sve strane skijašice, ovo je postala tradicionalna utrka u kalendaru Skijaškog kupa na koju svi rado dolaze - rekla je proslavljena hrvatska skijašica Ana Jelušić Black.

Na Sljemenu će se natjecati dvije hrvatske skijašice - Leona Popović koja je proteklog vikenda osvojila prve bodove u Svjetskom kupu s visokim startnim brojem i mlada Ida Štimac koja se vraća nakon ozljede. 

Šest skijaša će biti iz Hrvatske - Istok RodešElias KolegaMatej VidovićFilip ZubčićSamuel Kolega i Leon Nikić