Središnji državni ured za Hrvatse izvan Hrvatske domaćin je Četvrta sjednica Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu nacionalnih manjina između Republike Hrvatske i Republike Sjeverne Makedonije Središnji državni ured za Hrvatse izvan Hrvatske domaćin je Četvrta sjednica Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu nacionalnih manjina između Republike Hrvatske i Republike Sjeverne Makedonije

Hrvatsko izaslanstvo predvodit će Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i predsjedatelj hrvatskog dijela Međuvladinog mješovitog odbora, a makedonsko izaslanstvo predvodit će Edmond Ademi, ministar za dijasporu u Vladi Republike Sjeverne Makedonije i predsjedatelj makedonskog dijela Međuvladinog mješovitog odbora.


Raspravljat će se o obostranoj zaštiti manjina i aktualnim pitanjima položaja Hrvata u Republici Sjevernoj Makedoniji i makedonske manjine u Republici Hrvatskoj, te će se razmatrati provedba preporuka koje je Odbor donio na prethodnoj, Trećoj sjednici, koja je održana 18. lipnja 2018. u Skopju.