Dvojezični gastronomski vodič po Hrvatskoj (Foto:Gault&Milllau/Facebook) Dvojezični gastronomski vodič po Hrvatskoj (Foto:Gault&Milllau/Facebook)

Poznati slogan Gault&Milllau vodiča je "Luksuz je u kvaliteti, ne u cijeni" i ostao je nepromijenjen od njihovih početaka 1945. godine, od kada taj prvi međunarodni nezavisni gastronomski vodič predstavlja svjetsku gastronomsku scenu.

Gault&Milllau vodič na hrvatskom i engleskom jeziku, predstavlja 100 najboljih restorana i 100 najboljih vina iz cijele Hrvatske te 50 POP mjesta, popularnih neformalnih lokala za ugodne izlaske.

Dolaskom vodiča Gault&Millau Hrvatska  se upisala na svjetsku gastronomsku scenu i ušla u krug zemalja koje svake godine iščekuju nagrade za najbolja ostvarenja u svijetu kulinarstva.

Naslovnica prvog vodiča iz 1945. godine (Foto: Gault&Milllau/Facebook)

Prvo tiskano izdanje za Hrvatsku najavljeno je za 6. travnja, a dan prije, na gala večeri, bit će dodijeljeni prestižni godišnji Gault&Millau trofeji za najbolje chefove. Gault&Milllau biraju chefa godine, chefa tradicijske kuhinje, chefa sutrašnjice, mlade talente te za najbolje POP mjesto.

- Izlazak vodiča Gault&Millau za Hrvatsku prekretnica je na domaćoj gastronomskoj sceni. To je prvi put da se jedan od najuglednijih svjetskih vodiča posvetio restoranima, bistroima, konobama i ostalim ugostiteljskim objektima na području cijele Hrvatske - ističe Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Gault&Millau Croatia.

Selekcija  je bila anonimna i ocjene kvalitete donesene na temelju metodologije ocjenjivanja koju Gault&Millau razvija gotovo 60 godina i koja je jednaka u svim zemljama gdje postoji vodič.

Gastro vodič Gault&Millau Croatia 2018 bit će u prodaji na najfrekventnijim Ininim benzinskim postajama te tako na dohvat ruke svim putnicima i turistima u Hrvatskoj.