Mladi hodočasnici u Mariji Bistrici. (Foto: Vesna Jurić Rukavina) Mladi hodočasnici u Mariji Bistrici. (Foto: Vesna Jurić Rukavina)

Više od tristo pješaka, predvođeni pomoćnim biskupom zagrebačkim mons. Ivanom Šaškom, uputilo se nakon obilaska groba bl. Alojzija Stepinca ''Stepinčevim putem'' preko Medvednice prema Mariji Bistrici.

Na blagdan Male Gospe u Mariji Bistrici održano je središnje euharistijsko slavlje koje je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u koncelebraciji s pomoćnim zagrebačkim biskupima i svećenicima grada Zagreba.

(Foto: Mirjana Žugec Pavičić)

Tijekom propovijedi kardinal Bozanić posebno je istaknuo činjenicu da je ova proslava povezala 288. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba s hodočašćem mladih koje se održava pod geslom Susreta Hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu sljedeće godine ''Što god vam rekne, učinite!'' (Iv 2,5). Kardinal je naveo, u pripremi za taj važan događaj, na razmatranje dubine tih riječi, odnosno otkrivanje njihove snage.

Hrvati iz Bosne i Hercegovine u svetištu Marija Bistrica. (Foto: Mirjana Žugec Pavičić)

Na procesiji i Svetoj misi sudjelovali su hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske, ali i Hrvati koji žive izvan Lijepe naše. Središnjem euharijstijskom slavlju nazočila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić