Ministar Vili Beroš (Foto: HRT) Ministar Vili Beroš (Foto: HRT)

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je na konferenciji za novinare u 16 sati kako je novih 9 oboljelih od koronavirusa, čime se ukupan broj zaraženih popeo na 315. Testirano je 2757 osoba, a čekaju se rezultati 33 testa. Pet pacijenata je na respiratoru. Dodao je kako u Daruvarskim toplicama nema oboljelih. Župan Damir Bajs je potpuno opravdano smijenio ravnateljicu toplica zbog rada ugostiteljskog objekta što je suprotno preporukama - dodao je Beroš. 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je kako je policija spremna za provedbu novih mjera i izdavanje dozvola za kretanje. Pozvao je sve pravne osobe, a stožerima i policiji naredio da svi budu racionalni. - Ako ne želite da se zaustave gospodarske aktivnosti, dajte dozvole, organizirajte posao uz minimalan broj ljudi. Svatko mora poći od sebe. Moja poruka je svima: Pomozite sebi da vam pomognemo -  zaključio je Božinović. 

U Istri nema novih zaraženih, a za sada je koronavirus potvrđen za 32 osobe od kojih su dvoje strani državljani, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite koji je 21 uzorak brisa poslao na testiranje zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti. 

U Splitsko-dalmatinskoj županiji su četiri novooboljela od koronavirusa i sada ih je ukupno 14, od kojih je osam u Splitu, potvrdio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare predsjednik županijskog Stožera civilne zaštite Luka Brčić.

U Brodsko-posavskoj županiji je potvrđen drugi slučaj zaraze koronavirusom, kod starije osobe koja je nakon povratka iz inozemstva bila u samoizolaciji te, po informacijama županijskog Stožera civilne zaštite, nije imala kontakt s osobama iz Hrvatske. 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske najavio je odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta u sklopu borbe protiv širenja epidemije koronavirusa. 

Dva nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u Osječko-baranjskoj županiji, a riječ je o osobama iz Osijeka, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite iz kojega još jednom pozivaju građane na pridržavanje propisanih mjera prevencije. 

Novih je pet potvrđenih na zarazu koronavirusom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, riječ je o kontaktima iz Zračne luke Dubrovnik, i sada je ukupno 22-oje zaraženih, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. 

Prvi slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je u Međimurskoj županiji, a riječ je o muškarcu koji je radio u Austriji, izvijestio je župan Matija Posavec

Četiri nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u ponedjeljak u Šibensko-kninskoj županiji, gdje je ukupno dosad zaraženo 12 osoba. 

Predsjednica Hrvatske ljekarničke komore Ana Soldo potvrdila je da od jutros i ljekarne rade u skraćenom radnom vremenu od 9 do 17 sati, dok dežurne i dalje rade od nula do 24 sata.