Izaslanstvo HKD Napredak u Programu za Hrvate izvan RH (Foto: Maja Raguž/Glas Hrvatske) Izaslanstvo HKD Napredak u Programu za Hrvate izvan RH (Foto: Maja Raguž/Glas Hrvatske)

Izaslanstvo je primio glavni urednik Programa za Hrvate izvan RH HRT-a Ivo Kujundžić te ih upoznao s misijom i radom Programa osnovanoga 1. siječnja 2018. godine koji objedinjuje radijski i televizijski kanal s internetskim portalom namijenjenim Hrvatima izvan Republike Hrvatske. Poželio je novoj upravi puno uspjeha u budućem radu i promoviranju hrvatske kulture te iskazao potporu Napretkovim projektima. 

U izaslanstvu HKD Napredak bili su novi predsjednik dr. sc. Nikola Čiča te dopredsjednici prof. dr. sc. Dražen Vikić Topić i Miroslav Landeka

Predsjednik Čiča upoznao je Ivu Kujundžića, urednicu Međunarodnoga radijskog kanala Tanju Rau, urednika web portala Glasa Hrvatske Tomislava Šikića te novinarku Maju Raguž s poviješću, radom i djelovanjem Napretka. 

Zaključeno je da će obje strane u budućnosti učiniti sve kako bi se medijsko praćenje Napretkova rada dodatno intenziviralo.  

Napredak će nastaviti njegovati hrvatski identitet, kulturu i tradiciju, a Program za Hrvate izvan RH će o tome redovito izvještavati domaću i međunarodnu javnost, zaključeno je na sastanku.