(Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)

Porin za životno djelo, nagrada je umjetnicima koji su svojim znanjem i radom zadužili hrvatsku glazbu, a nagrada je ove godine otišla u ruke glazbene legende Olivera Dragojevića, autora i književnika Jakše Fiamenga te pijanistica Pavica Gvozdić.

Sedamdesetogodišnji glazbenik, rodom iz Vele Luke na Koručuli jedan je od najistaknutijih glazbenika na domaćoj glazbenoj sceni. U karijeri dugoj 50 godina iza sebe ima preko 40 snimljenih albuma, live albuma i kompilacija, a višegodišnju plodonosnu suradnju imao je sa Zdenkom Runjićem.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Jedan je od Porinom najnagrađivanijih izvođača i jedan od rijetkih hrvatskih glazbenika koji je nastupao u njujorškom Carnegie Hallu, londonskom Royal Albert Hallu, pariškoj Olympiji te Opera Houseu u Sydneyju.

Akademik Jakša Fiamengo cijenjeni je hrvatski pjesnik, a autor je tekstova mnogih klapskih, pop i zborskih pjesama dalmatinskog melosa među kojima su "Piva klapa ispo' volta", "Nadalina", "U prolazu", "Infiša san u te" i mnogih drugih. Također je i autor 16 knjiga poezije te redoviti član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.  

Pavica Gvozdić cijenjena je hrvatska pijanistica i pedagoginja. Dobitnica je nagrada "Vladimir Nazor", "Josip Slavenski", "Milka Trnina", "Orlando" i "Marul". Koncertna pijanistica i profesorica na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji ujedno je i gostujuća profesorica majstorskih tečajeva na više sveučilišta i konzervatorija u Kanadi, Portugalu, Japanu i na Kubi.