Dječji dom u zagrebačkom naselju Vugrovcu (foto: Matis.hr) Dječji dom u zagrebačkom naselju Vugrovcu (foto: Matis.hr)

Dom za djecu u Vugrovcu pruža smještaj za tridesetero djece bez roditeljske skrbi od 3 do 16 godina. Dom je, poput brojnih obiteljskih kuća, oštećen u potresu koji je 22. ožujka ove godine pogodio Zagreb. Uz brojna oštećenja, posebno je stradao gornji kat, stubište i krovište, a dimnjak je pomaknut. Iako je, nakon procjene stručnjaka, kuća proglašena sigurnom za boravak, oštećenja zahtijevaju cjelovitu sanaciju, koja je planirana za jesen ako epidemiološke prilike dopuste.

Prikupljena sredstva HKZ Karlsruhe, kao i brojnih drugih zajednica i misija iz Njemačke koje su se uključile u Caritasovu akciju za obnovu "Vratimo sigurnost doma" pripomoći će pri izvođenju potrebnih radova.

Zahvaljujući don Ivi za uručenu donaciju, ravnateljica Caritasa naglasila je da kušnje u teškim situacijama uvijek povezuju vjernike i sve ljude dobre volje, potičući ih na suosjećanje i solidarnost. - Hrvatski narod iz iseljeništva bezbroj je puta pružio pomoć i podršku stradanjima svojih sunarodnjaka u Domovini. Iz ove pomoći također iščitavamo taj duh povezanosti iseljene i domovinske Hrvatske, koja vjernost korijenima svjedoči nastojanjem oko dobra i gradnjom bolje budućnosti za sve - rekla je ravnateljica Lončar.

(Matis/IKA)