(Foto: Pixabay) (Foto: Pixabay)

Projekt je pokrenuo dr. sc. Anđelko Milardović, a portal je, kako ističe, namijenjen građanima "kao izvor informacija o demografiji i migracijama gospodarskim i financijskim institucijama u analizi kretanja stanovništva". Portal će se, obećaju autori, ažurirati dva puta godišnje proširivanjem relevantnih izvora podataka iz Hrvatske i svijeta.

Portal je, dodaju, "namijenjen akademskoj zajednici, istraživačima i profesorima društvenih znanosti u području demografije i migracija. Mogu ga koristiti državna tijela koja pokrivaju područje demografske i migracijske politike i političke stranke u odnosu na vlastite demografske i migracijske politike te zainteresirani građani."

Rad Portala, najavljuju osnivači, financirat će se donacijama, sponzorstvima i natječajima za projekte. Prikupljena sredstva utrošit će se za rad, razvoj i održavanje Portala u kalendarskoj 2020. godini.

U uredničkom timu portala su Anđelko Milardović, glavni urednik, Marita Brčić Kuljiš s Filozofskoga fakulteta u Splitu, Višeslav Raos s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu te Luka Milardović, mrežni dizajner. 

(Matis.hr)