Očekivani broj posjetitelja u Splitu je  oko 135 tisuća iz 120 zemalja (Foto: Ultra Europe/ Facebook) Očekivani broj posjetitelja u Splitu je oko 135 tisuća iz 120 zemalja (Foto: Ultra Europe/ Facebook)

Otvorenje najvećega ljetnog događanja u Hrvatskoj održava se ovaj vikend u Splitu. Očekivani broj posjetitelja je oko 135 tisuća iz 120 zemalja. Najviše karata prodalo se u Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim Državama, Njemačkoj, Sloveniji i Australiji, a posjetitelja ima iz Konga, Malezije, Somalije i Maroka. 

Na šest pozornica i deset lokacija ovogodišnje Ultre nastupit će više od 300 izvođača među kojima su svjetski poznati David Guetta, Armin van Buuren, Afrojack, Axwell & Ingrosso, Carl Cox te mnogi drugi, a ove godine po prvi puta u prime time terminima nastupaju i domaći izvođači među kojima su hrvatsko-slovenski dvojac Vanillaz i Pero Fullhouse. 

Gradske komunalne službe organizirale su cjelodnevna dežurstva, iz Zagreba je za ispomoć stiglo osam autobusa, a gotovo 30 tisuća noćenja u gradskim hotelima i privatnom smještaju je popunjeno. Iz Turističke zajednice su objavili da je Split zabilježio više od 20 posto dolazaka i noćenja nego lani.

(Foto: Ultra Europe/ Facebook)

Najveće ljetno događanje u Hrvatskoj nakon prošlogodišnjega dogovora s gradskom upravom zadržat će se u Splitu do 2022. godine, a po ambicijama vlasnika franšize iz tvrtke MPG u tom roku trebao bi postati najveći ljetni festival u Europi. Za razliku od proteklih godina, festivalska vrata ove godine otvaraju se dva sata kasnije, a Ultra Europe izradila je i besplatnu aplikaciju koja će posjetitelje upozoravati na kojoj pozornici i u koje vrijeme nastupaju njihovi omiljeni DJ-evi. 

Nakon partyja otvaranja i tri festivalske večeri na Poljudu Ultra se u ponedjeljak nastavlja regatom na plaži Zlatni rat u Bolu na Braču, u utorak se "seli" u Hotel Amforu na Hvaru, a u srijedu u Carpe Diem beach club. Ultra Europe i ove godine traje sedam dana tj. do 11. srpnja, a festival završava u Fort Georgeu na Visu.