(Foto: Damir Špehar/ Pixsell) (Foto: Damir Špehar/ Pixsell)

Tragičnih događaja prisjetile su se obitelji poginulih, najviši državni dužnosnici i predstavnici Hrvatske vojske. Počast im je danas odao i predsjednik Republike.

Milanović: Dužni smo jako puno malom broju ljudi

- Hrvatska je u ovom ratu pokazala velikodušnost. Donijeti zakon o amnestiji svih koji su bili u ratu, a nisu počinili ratni zločin to je velikodušno. (...) Oni koji su pucali su obuhvaćeni amnestijom. Oni koji su mučili, oni nisu. I to je velika razlika - kazao je predsjdnik Zoran Milanović.

Predsjednik RH Zoran Milanović. (Foto: hrt.hr)

Poručio je kako je masakr u Kusonjama jedan od prvih prvih traumatičnih događaja u Domovinskom ratu. Ovo je mjesto gdje je počeo onaj pravi rat i zato smo dužni jako puno - jako malom broju ljudi.

- Ovo je mjesto koje od svih nas očekuje da uvijek i kroz cijelu godinu budemo s obiteljima dragih prijatelja koji su ovdje položili život. Isto tako, ovo je mjesto koje očekuje od svih nas hrvatskih branitelja da se ovjde kao i na drugim mjestima okupljamo i iskazujemo poštovanje - naglasio je  ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. (Foto: hrt.hr)

- Kad za svakog pojedinca pročitate nalaze obdukcije, sledi vam se krv u žilama. To je bilo tužno, jadno i žalosno - da to čovjek može napraviti čovjeku, kazao je Ivan Dukić, brat poginulog branitelja Marijana Dukića.

- To su dani žalosti, dani koji se ne mogu zaboraviti. Teško nam je i moramo se s tim pomiriti. Da nije bilo žrtava ne bi bilo slobode, poručio je  Vinko Pervan, otac poginulog branitelja Ivana Pervana.