Ilustracija (Foto: pexels.com) Ilustracija (Foto: pexels.com)

Godišnja konferencija veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske održat će se u četvrtak i petak, 22. i 23. kolovoza u Zagrebu, izvijestilo je na svojoj mrežnoj stranici Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

U četvrtak, 22. kolovoza, o odrednicama hrvatske vanjske i europske politike govorit će predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Uslijedit će rasprave, u kojima će sudjelovati i čelnici drugih ministarstava koja se bave međunarodnim pitanjima, o današnjem geopolitičkom i sigurnosnom okviru, ključnim gospodarskim procesima te javnoj i kulturnoj diplomaciji, stoji u priopćenju.

U petak, 23. kolovoza, veleposlanici i generalni konzuli sudjelovat će u panel-raspravama o predsjedanju Vijećem Europske unije, odnosima s državama jugoistočne Europe, prioritetima i izazovima gospodarske diplomacije te suradnji s Hrvatima izvan Hrvatske.