(Foto: screenshot) (Foto: screenshot)

Državni tajnik Zvonko Milas ujedno i supredsjedatelj hrvatskoga dijela Međuvladinog mješovitog odbora za zaštitu manjina između Republike Hrvatske i Crne Gore održao je sastanak s izaslanstvom Crne Gore, koje je vodio v. d. tajnika u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Crne Gore i supredsjedatelj crnogorskog dijela Međuvladinog mješovitog odbora Valon Dasharami.

Tema sastanka bila je priprema za održavanje 3. sjednice Međuvladinog mješovitog odbora, koja će se održati 27. rujna u Podgorici. Redovito održavanje sjednice MMO-a potvrda je dobrih odnosa i nastavka kvalitetne suradnje dviju strana.

Na sastanku je zaključeno kako će obje strane nastaviti aktivno djelovati u tom području s ciljem ostvarivanja još boljeg statusa manjina, ali i razvoju odnosa između dviju država.

Sastanku su nazočili i zamjenik predsjedatelja hrvatskog dijela MMO-a Milan Bošnjak, tajnica hrvatskog dijela MMO-a Dubravka Severinski i voditeljica Službe za pravni položaj, kulturu i obrazovanje hrvatske manjine Rajna Stević te tajnik crnogorskog dijela MMO-a Predrag Mitrović, članica MMO-a Sanja Žugić i veleposlanik Crne Gore u Republici Hrvatskoj NJ. E. Boro Vučinić te prvi savjetnik u Veleposlanstvu Milovan Lučić, prenosi Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.