Željko Ivanković, glavni urednik i autor teksta monografije i Mladenko Marijanović, urednik fotografije (Foto: Mirjana Žugec Pavičić/Glas Hrvatske) Željko Ivanković, glavni urednik i autor teksta monografije i Mladenko Marijanović, urednik fotografije (Foto: Mirjana Žugec Pavičić/Glas Hrvatske)

Knjiga o Varešu prva je monografija o Varešu, bosanskohercegovačkom gradu o kojemu je opsežno, na gotovo 400 stranica ispisana povijest toga kraja. Divot-izdanje izdano je u velikom, monografskom formatu, s autorskim dizajnom, a teži čak 2 i pol kilograma.

Monografija donosi više od 600 fotografija i ilustracija te dodatak - Leksikon vareških uglednika. Autor i glavni urednik je Željko Ivanković, ugledni bosansko-hercegovački književnik, Mladenko Marijanović je urednik fotografije, Mladen Divković, dizajner i likovno-tehnički i grafički urednik publikacije, Jelena Jurić, lektorica i redaktorica, te Vladimir Ruf, priređivač Leksikona uglednih Varešana na kraju knjige.

Foto: naslovnica

Svečana zagrebačka promocija održana je pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

AUDIO: Željko Ivanković, glavni urednik knjige

AUDIO: Željko Ivanković, glavni urednik knjige

1:15