(Foto: EBEC Zagreb/s dopuštenjem) (Foto: EBEC Zagreb/s dopuštenjem)

Natjecanje se odvija u dvije kategorije – Case Study i Team Design. Zadatke za navedene kategorije osmišljavaju članovi udruge BEST zajedno s tvrtkama partnerima.

(Foto: EBEC Zagreb/s dopuštenjem)

Lokalna razina natjecanja, osim u Zagrebu, održava se na više od 80 europskih sveučilišta. Regionalna razina ove se godine održava u Erlangenu, a finalna u Varšavi.

U kategoriji Case Study, natjecatelji proučavaju problem iz djelatnosti tvrtke (tehnologija ili menadžment), a pritom su vremenski ograničeni u njegovom proučavanju i rješavanju. Nakon proučavanja, natjecatelji iznose načine i metode rada te zaključke i rješenja zadanoga slučaja.

(Foto: EBEC Zagreb/s dopuštenjem)

U kategoriji Team Design, natjecatelji, uporabom svojih znanja, vještina i kreativnosti od danih materijala konstruiraju rješenje zadanog problema, odnosno, timovi osmišljavaju funkcionalnu maketu koja samostalno izvršava unaprijed određenu radnju u zadanom vremenskom periodu. 

Vanjski suradnici osmišljavaju problem zajedno s BEST-ovim Topic timom, no imaju i mogućnost zadati stvarni problem kojim se bave te osigurati željene materijale za ispunjavanje zadatka. Vanjskim suradnicima također se pruža mogućnost sudjelovanja u žiriju koji će odlučivati o pobjedniku, a koji će pristupiti regionalnoj razini.

Ove će se godine po prvi put u sklopu EBEC-a održati Career Day. Cilj događaja je studente približiti njihovim budućim poslodavcima te ih bolje upoznati s poslovima koje će nakon završetka fakulteta obavljati. Career Day se održava 25. studenoga u prostorijama Studentskog Centra u Zagrebu.

(Foto: EBEC Zagreb/s dopuštenjem)

Prijave za natjecanje otvorene su do 26. studenog.

Natjecanje organizira neprofitna udruga BEST Zagreb koja okuplja studente tehničkih i tehnoloških fakulteta.

Organizatorica natjecanja Ana Macan i odgovorna za odnose s javnošću Sandra Romac

Organizatorica natjecanja Ana Macan i odgovorna za odnose s javnošću Sandra Romac

11:12