(Foto: screenshot/Glas Slavonije) (Foto: screenshot/Glas Slavonije)

U Osnovnoj školi Dore Pejačević Našice učenici koriste nove internetske alate kako bi se povezali s drugim školama u svijetu, javlja Glas Slavonije. 

Nastavnica engleskoga jezika Alenka Tasak ideju za Mystery Skype dobila je na stručnim skupovima te ga je odlučila prezentirati djeci u ovoj školskoj godini. Učenici su tako krajem prošle te početkom ove godine predstavili svoju školu i grad učenicima iz škole Ajanta u Gurgaonu u Indiji. U projekt su bila uključena dva razreda od kojih je jedan sudjelovao u Flipgridu, platformi za dijeljenje videouradaka. Snimali su svoje božićne čestitke i običaje kako bi učenicima iz Indije približili našu kulturu i običaje. 

(Foto: screenshot/Free Power Point Templates)

– Svakako bih svima preporučila ovu platformu jer kroz nju stvaramo učionicu izvan zidova u kojoj su učenici sa svih strana svijeta, a u njoj mogu sudjelovati i učitelji te na taj način dobiti dodatne edukacije. Nastava je promišljeno planirana s nastavnicom iz Indije kroz uvod, glavni dio i zaključak, a trajala je dva školska sata - kaže Alenka Tasak, koja smatra da je djeci za sudjelovanje u projektu glavna motivacija upravo komunikacija i mogućnost razumijevanja učenika iz svijeta, čime najbolje primjenjuju znanje engleskoga jezika.

Cilj je, ističe nastavnica, uključiti u projekt i nastavnike drugih predmeta, kako bi kroz engleski jezik djeca i nastavnici učili i razvijali se. Nakon drugoga održanog susreta, u planu je održavanje virtualne šetnje Nacionalnim parkom Yellowstone u SAD-u tijekom koje će djeca imati priliku komunikacije i postavljanja pitanja tamošnjim rendžerima.

Svrha je projekta osloboditi djecu barijere od uporabe stranog jezika, da vježbanjem sama osvijeste važnost korištenja te da im za korištenje jezika glavna motivacija ne bude samo ocjena.