Foto: screenshot Središnji državni ured za Hrvate izvan RH Foto: screenshot Središnji državni ured za Hrvate izvan RH

Ljetna škola hrvatskog identiteta 2019. ove je godine okupila 59 učenika od 11 do 14 godina iz Austrije, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Tijekom sedam dana polaznici će upoznati kulturnu i povijesnu baštinu Grada Vukovara, kao i njegove prirodne ljepote. Već drugoga dana boravka posjetili su Muzej vučedolske kulture i upoznali bogati arheološki lokalitet na obali Dunava.

--- BEZ NASLOVA ---

Ljetna škola Korijeni

3 fotografija

Osnovna škola Dragutina Damjanovića ponovno je domaćin pristiglim osnovnoškolcima koji su iz palete aktivnosti mogli odabrati sudjelovati na dramskoj, folklornoj, tamburaškoj, foto/video i radionici kreativnog pisanja. Tijekom održavanja radionica polaznicima Ljetne škole pridružio se i državni tajnik Zvonko Milas koji im je zaželio dobrodošlicu u Vukovar.

Foto: screenshot Središnji državni ured za Hrvate izvan RH

Korijeni potiču suradnju škola

Prva videokonferencija u okviru projekta Korijeni održana je 2017., a u njoj su sudjelovale Osnovna škola Dragutin Tadijanović iz Vukovara, Prva osnovna škola Široki Brijeg i Hrvatska škola Kardinal Stepinac Chicago pri župi Sv. Jeronima u Chicagu te Hrvatska škola pri Hrvatskom kulturnom centru Chicago.

Projekt Korijeni - povezivanje škola u Vukovaru, Širokom Brijegu i Chicagu

Projekt Korijeni - povezivanje škola u Vukovaru, Širokom Brijegu i Chicagu

8:42

Cilj je projekta Korijeni jačanje svijesti o nedjeljivosti hrvatskog naroda i poticanje njegovog zajedništva; povezanosti i suradnje osnovnih škola koje pohađaju Hrvati izvan RH s osnovnim školama u njoj, međusobno upoznavanje i zbližavanje djece iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, iz država u kojima postoji hrvatska nacionalna manjina i iseljeništva u osnovnoškolskoj dobi, jačanje hrvatskog identiteta osnaživanjem veza s Hrvatskom na razini prilagođenoj dječjoj dobi i pružanje kontinuirane podrške učiteljima hrvatskog jezika i kulture u iseljeništvu, podršku hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini i iseljeništvu kroz njegovanje hrvatskog identiteta, povijesti, tradicije i kulture.