(Foto: Željko Lukunić/ Pixsell) (Foto: Željko Lukunić/ Pixsell)

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 25580 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 363 preminulo. Ukupno su se oporavile 20053 osobe, od toga 491 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 21148 osoba.

Do danas je ukupno testirano 397000 osoba, od toga 4948 u posljednja 24 sata.

I danas u Zagrebu veliki broj oboljelih

I danas u Zagrebu velik broj novootkrivenih slučajeva zaraze koronavirusom - 286. Brojku je za portal HRT-a potvrdio Zvonimir Šostar, ravnatelj NZJZ "dr. Andrija Štampar". Testirano je 1285 osoba. Virus je ušao i na Odjel za porodništvo u KBC-u "Sestre milosrdnice", zbog čega ondje privremeno ne primaju pacijentice.

- Dvije pacijentice su sa simptomima korone, a imamo pet pacijentica koje imaju pozitivan bris na Covid 19. Tri su liječnika zaražena, odnosno imaju pozitivne briseve, u samoizolaciji je sedam liječnika. Četiri sestre imaju pozitivan bris, deset je sestara u samoizolaciji - kazao je prof. dr. sc. Krunoslav Kuna, voditelj Klinike za ženske bolesti i porodništvo KBC-a Sestre milosrdnice za HTV.

U dogovoru s epidemiolozima sinoć su, kaže, zatvorili rodilište kako bi u sljedećih dva, tri dana proveli dezinfekciju rodilišta. U dogovoru s predstojnicima ostalih ginekoloških klinika u Zagrebu, oni će preuzeti sve pacijentice koje su u sljedeća dva, tri dana planirale doći u njihovu kliniku.

Više informacija pročitajte na poveznici.