Foto: Grgo Jelavic/Ivica Galovic/Marko Lukunic/Davor Puklavec/PIXELL Foto: Grgo Jelavic/Ivica Galovic/Marko Lukunic/Davor Puklavec/PIXELL

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježena 21.741 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 334 umrlo. Oporavilo se 18.197 osoba, od toga 308 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je 16.598 osoba. Do danas su testirane 372.683 osobe, od toga 6.448 u posljednja 24 sata.

• U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 211 novozaraženih, potvrdio je za HRT ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba Zvonimir Šostar.

• Ugostiteljski objekti od danas mogu raditi od 6 do 24 sata, odluka je o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena u ugostiteljstvu koju je objavio Nacionalni stožer civilne zaštite.  

Izvješća županijskih stožera

• U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 9 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. 4 novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, 2 su s područja grada Daruvara, a po 1 novozaražena osoba s područja je općine Rovišće, Končanica i Đulovac. Dvije novozaražene osobe zdravstveni su djelatnici s područja grada Daruvara. Među novooboljelim osobama jedna je korisnik privatnog doma za starije osobe u Bjelovaru u kojem je već bilo pozitivnih osoba na COVID-19. U samoizolaciji je 480 osoba. Jedna osoba s toga područja je umrla, priopćio je tamošnji stožer.

• U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 12 osoba je izliječeno, izvijestio je u Županijski stožer Civilne zaštite. Zaraženo je 14 osoba iz Dubrovnika, a njih 11 imaju utvrđenu epidemiološku vezu. Pozitivni su i jedna ženska osoba iz Stona s utvrđenom epidemiološkom vezom te muškarac s Mljeta. U dubrovačkoj bolnici od covida-19 liječi se 13 osoba. U samoizolaciji je 483 osobe, a u protekla 24 sata zabilježeno je jedno kršenje te mjere.

• U Sisačko-moslavačkoj županiji, 21 je osoba novooboljela od zarazne bolesti COVID-19. Radi se o deset pacijenata s područja grada Petrinje, četiri pacijenta s područja grada Siska, tri pacijenta s područja grada Popovače, dva pacijenta s područja općine Velika Ludina, jednom pacijentu s područja općine Lipovljani, te jednom pacijentu s područja grada Kutine.

• U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđeno je pet novih slučaja bolesti COVID-19. Riječ je o osobama iz opće populacije s koprivničkog i križevačkog područja. Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivan 51 slučaj, jedna osoba je oporavljena od bolesti COVID-19, a na bolničkom liječenju je ukupno 26 osoba. Ukupno je zabilježeno 286  slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 134 osoba.

• U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 245 uzoraka briseva izaraza je potvrđena kod 5 osoba s područja županije. Kod 4 osobe radi se epidemiološki o uvezenom slučaju, bliski kontakt s poznatom pozitivnom osobom ili boravak na području (Italija, BiH, Zagreb). Za jednu osobu je u tijeku epidemiološka obrada. U mjerama samoizolacije nalazi se 179 osoba.

• U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem je testiranju obrađeno je 130 uzoraka, od kojih je 11 pozitivnih na koronavirus, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

• U Primorsko-goranskoj županiji danas su zabilježena 22 nova slučaja zaraze koronavirusom. 108 aktivnih je slučajeva bolesti Covid-19, a u samoizolaciji je 507 osoba. Testirano je ukupno 423 uzorka, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite.