foto: kolaž/HRT foto: kolaž/HRT

Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 30 novooboljelih osoba i to iz Splita 7, iz Kaštela 1, iz Makarske 5, iz Sinja 3, iz Solina 4, iz Dugog Rata 2, iz Podbablja 4, iz Podstrane 1, iz Runovića 1 i iz Zmijavaca 2 osobe. Pozitivan je i jedan strani državljanin, 1 osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije, 1 osoba s područja Koprivničko-križevačke županije i 1 osoba s područja grada Zagreba.

U Gradu Zagrebu zabilježeno je 18 novih slučajeva. Za 37 osoba određena je mjera samoizolacije. Pet je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 8 osoba su kontakti oboljelih, jedna je novooboljela osoba došla iz Njemačke, a jedna iz SAD-a. Kod tri je novooboljele osobe moguće izlaganje u noćnom klubu tijekom korištenja godišnjeg odmora. 

U Sisačko-moslavačkoj županiji, jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o osobi s područja grada Popovače koja je bila pod zdravstvenim nadzorom tipa samoizolacije u kući.

Šest je novooboljelih u Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Na području Osječko-baranjske županije osam je novozaraženih virusom Covid 19. Četiri novooboljele osobe su iz Osijeka, dvije s područja Općine Draž, a jedna s područja Općine Podgorač. Obrađeno je ukupno 129 uzoraka. U KBC-u Osijek hospitalizirano je 26 pacijenata, od kojih se tri nalaze na respiratoru. Mjera samoizolacije određena je za četiri osobe koje su kontakti oboljelih, a trenutačno je u samoizolaciji ukupno 178 osoba.

U Zagrebačkoj županiji u posljednja su 24 sata zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom i to u Dugom Selu, a na području cijele županije ukupno je aktivnih 39 slučajeva, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.

Među trideset testiranih osoba u posljednjih 24 sata, jedna žena srednjih godina je pozitivna s područja Virovitičko-podravske županije. Prema dobivenim podacima, ona je kontakt već jedne zaražene osobe, priopćio je tamošnji Stožer.

Na području Primorsko-goranske županije dvije su novooboljele osobe, javljaju iz  epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. Trenutno je u županiji 13 aktivnih slučajeva i 149 izliječenih.

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiran je jedan novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2.

Novozaraženih nema u Šibensko-kninskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Istarskoj županiji.