foto: HRT foto: HRT

Đakovo danas bilježi 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a još je 6 novozaraženih u Osijeku, Kopačevu, Dalju i Batini. U Požegi je jutros prijavljeno 5 novih slučajeva. Opet je najviše novozaraženih u gradu Zagrebu - 21.

Broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj je 568. Oporavilo se 2.155 osoba. U posljednja 24 sata testirane su 1352 osobe, a ukupno njih 80.456. Od početka epidemije, od posljedica zaraze koronavirusom u Hrvaskoj je umrlo stotinu i osam osoba. 

Na snagu je stupila odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite o ukidanju mjere obvezne samoizolacije za ulazak u Hrvatsku iz BiH, Srbije i Crne Gore i još desetak zemalja. 

Podaci iz županija

U Šibensko-kninskoj županiji zabilježen je treći slučaj oboljenja od zarazne bolesti COVID19 - u proteklih tjedan dana na području Grada Knina. Riječ je o ženskoj osobi srednje životne dobi, a prema prvim informacijama nije povezana s prethodno pozitivnim osobama iz Knina. Epidemiološka obrada je u tijeku. Pod zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije u ŠKŽ trenutno je 79 osoba.

U Zagrebu je od jučer 21 novozaražena osoba koronavirusom. Većina se zarazila u noćnim klubovima ili su kontakti ranije zaraženih osoba, ističu iz zagrebačkog stožera. 

U posljenja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je 144 uzoraka od kojih je 16 bilo pozitivno na koronavirus. Deset novopozitivnih osoba je s područja Đakova, tri iz Kopačeva, a po jedna iz Osijeka, Dalja i Batine. Svi su kontakti ranije oboljelih, priopćio je stožer Osječko-baranjske županije. 

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testirano je 15 osoba. Pozitivna je jedna osoba koja ima prebivalište na području županije, ali testirana je i liječi se na području grada Zagreba. Epidemiolozi su utvrdili da je za to vrijeme ostvarila pet kontakata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u koji se sada nalaze u samoizolaciji. 

Još jedna osoba iz Bapske zaražena je koronavirusom - pokazala je analiza 58 uzoraka, koliko je obrađeno u posljednja 24 sata na području Vukovarsko-srijemske županije, izvijestio je tamošnji Stožer. Jedna je osoba hospitalizirana, dok se ostalih 9 nalazi na kućnom liječenju. U samoizolaciji su 273 osobe, od čega su njih 176 kontakti oboljelih.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o bliskom obiteljskom kontaktu prethodno pozitivne osobe s područja Dubrovnika, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Od početka pandemije na analizu je poslano ukupno 3757 uzorka, a u samoizolaciji je trenutačno 50 osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji jedna je novozaražena osoba. Radi se o muškarcu koji je boravio u Srbiji, javlja Županijski stožer Civilne zaštite. Tri osobe su se oporavile tako da je trenutno na području županije 19 osoba kod kojih je potvrđena zaraza Covidom-19. Danas u županiji počinje raditi sedam turističkih ambulanti - u Opatiji, Crikvenici, Njivicama, Krku, Baški, Rabu i u Malom Lošinju. Zdravstvene timove čine mladi liječnici i medicinske sestre ili tehničari, kojima je osiguran smještaj u ljetnom mjestu rada.

Još sedam osoba je pozitivno na koronavirus na području grada Požege, objavio je sinoć Portal Požega.eu. Navodno je zaraženo šest osoba iz naselja Bankovci koji su bli u kontaktu s dvije osobe koje su se vratile iz Njemačke. Navodno je zaražen i mladić iz Požege koji je boravio u jednom zagrebačkom noćnom klubu. 

U Karlovačkoj županiji dvije su novooboljele osobe. Riječ je o bliskim obiteljskim kontaktima ranije oboljele osobe. Novozaraženi su već bili u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nema nijedne osobe, a sve oboljele osobe imaju blažu kliničku sliku. U samoizolaciji su 73 osobe, a u posljednja 24 sata evidentirano je jedno kršenje samoizolacije.

Na području Virovitičko-podravske županije županije nema novooboljelih od koronavirusa, priopćio je tamošnji stožer. U posljednja 24 sata testirano je 20 osoba, a ukupno je napravljeno 1.398 testova.

U Ličko-senjskoj županiji 74. dan za redom nema novooboljelih osoba. U posljednja 24 h provedeno je testiranje nad 6 osoba.

Na području Zadarske županije nema novooboljelih osoba, a da je u samoizolaciji je 407 osoba. Jučer je napravljen 91 test . Policija nije zabilježila nijedno kršenje mjere samoizolacije. Gradonačelnik Branko Dukić negativan je na koronavirus i od danas više nije u samoizolaciji.

Nema novooboljelih na području Istarske županije u protekla 24 sata, objavio je Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije.