Iva Majoli i volonteri Crvenog križa Grada Zagreba. (Foto: Fenix magazin/ screenshot) Iva Majoli i volonteri Crvenog križa Grada Zagreba. (Foto: Fenix magazin/ screenshot)

Tvrtka Uniqlo, s kojom blisko surađuje hrvatska tenisačica Iva Majoli, vrijednom donacijom odjeće pomogla je građanima i građankama Zagreba koji su u potresu ostali bez doma. Tako je Crvenom križu grada Zagreba uručena pošiljka odjeće za 513 obitelji smještenih u SC-u Cvjetno naselje.

- U ovom trenutku cijeli se svijet bori protiv pandemije i lijepo je znati da postoje ljudi velikog srca koji su spremni pomoći i drugima zbog čega zahvaljujem našim prijateljima iz Uniqla. Ova donacija predstavlja mali doprinos da se ovim ljudima barem malo olakša teška situacija u kojoj su se našli. Radi se o građanima i građankama koji su najteže pogođeni potresom i nadamo se da će im ovaj znak pažnje i dobra volja barem malo pomoći da lakše prebrode ovo teško vrijeme – rekla je tenisačica Iva Majoli.

 

(Foto: Crveni križ Zagreb/ Facebook)

Crveni križ pružio je logističku potporu te sortirao i distribuirao pakete pomoći koji su stigli iz Japana. Ravnatelj Gradskog društva Crvenoga križa Zagreb Ivan Penava zahvalio je Uniqlu i pokretačicama kampanje.

- Zahvalni smo našim sportašicama što su bile spremne organizirati  kampanju i potaknuti svoje suradnike kako bi se pružila pomoć našim najpotrebnijim sugrađanima. Hvala Uniqlu, radi se o velikoj donaciji i raduje naš što je Crveni križ grada Zagreba mogao pomoći u distribuciji. Velika hvala predstavnicima Veleposlanstva Japana koji su također pružili potporu i pokazali suosjećanje – istaknuo je ravnatelj zagrebačkoga Crvenog križa Ivan Penava.

U povodu hvalevrijedne akcije zagrebački studentski dom Cvjetno naselje posjetila je i japanska veleposlanica u Hrvatskoj  Misako Kaji koja je tom prigodom izrazila zadovoljstvo zbog dobre suradnje između dviju država.

- Uniqlo je vodeća japanska tekstilna tvrtka i njezini predstavnici suosjećaju s građanima Zagreba i okolice te su osjećali snažnu potrebu da pruže ruku pomoći. Japan je zemlja koja se često suočava s potresima i u mnogobrojnim teškim trenutcima primili smo pomoć i potporu iz Zagreba – rekla je veleposlanica.

(Foto: Crveni križ Zagreb/ Facebook)

Predstavnici Uniqla iz Japana su poslali poruku potpore Zagrebu i Hrvatskoj. U svojem pismu predstavnik tvrtke Masahide Sakamoto poručio kako je Uniqlo svjestan svoje uloge i odgovornosti koju ima u pružanju pomoći zajednici. Gospodin Sahamodo zahvalio je sportskoj zajednici što ga je kontaktirala i izrazio nadu kako će ova donacija barem malo pomoći građanima grada Zagreba u ovim teškim vremenima.

Gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je pokretačicama kampanje i istaknuo kako će se Grad Zagreb nastaviti brinuti za najpotrebitije.

Nekoliko dana nakon niza razornih potresa koji su zauvijek promijenili Zagreb te prouzročili gubitak jednog mladog života, daleko od Zagreba jedna od najvećih hrvatskih sportašica Blanka Vlašić pokrenula je crowdfunding kampanju "Sportaši za Zagreb". Akciji se odmah pridružila hrvatska tenisačica Iva Majoli, a kampanju su promicali mnogobrojni hrvatski i svjetski sportaši. U sklopu kampanje na račun za pomoć Zagrebu uplaćeno je više od 360.000 kuna.

(Izvor: Fenix magazin)