Doček Vatrenih na glavnom zagrebačkom trgu. (Foto: Dalibor Urukalović/ Pixsell) Doček Vatrenih na glavnom zagrebačkom trgu. (Foto: Dalibor Urukalović/ Pixsell)

Knjiga "Beskrajni dan" objedinjuje fotografije s dočeka Vatrenih u Zagrebu. Svrhu ove monografije u uvodnom tekstu opisuje predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji knjigu naziva "vječitim dokumentom jednog izuzetnog rezultatskog uspjeha, ali i zajedništva i združenosti nogometa s narodom".

Brojne fotografije popraćene su kratkim tekstovima hrvatskih reprezentativaca i izbornika Zlatka Dalića, koji opisuju veličanstveni doček u Zagrebu iz perspektive onih kojima je on priređen.

(Foto: Tomislav Miletić/ Pixsell)

Fotografski urednik "Beskrajnog dana" te autor brojnih fotografija u samoj knjizi jest HNS-ov fotograf Drago Sopta, a nakladnik knjige Hrvatski nogometni savez.

Knjiga "Ljeto najljepših snova" duža je kronika mukotrpnog puta do srebrne medalje, s naglaskom ne samo na doček, već i na sve ono što mu je prethodilo.

Priča počinje s dolaskom Zlatka Dalića na klupu "Vatrenih" u trenutku kada se polazak za Rusiju činio sasvim upitnim te prati Dalića i hrvatske reprezentativce sve do brojnih dočeka koji su im organizirani diljem Hrvatske.

(Foto: Sandra Šimunović/ Pixsell)

Nakladnik knjige ponovo je Hrvatski nogometni savez, a "Ljeto najljepših snova" s "Beskrajnim danom" također dijeli i urednika fotografije Dragu Soptu.

Obje knjige su dvojezične te su svi tekstovi dostupni na hrvatskom i engleskom jeziku kako bi se i međunarodna publika mogla upoznati s velikim ponosom i veseljem koje su hrvatski reprezentativci priuštili svim hrvatskim navijačima.

Izvor: hrt.hr