(Foto: Matej Meštrović/Facebook) (Foto: Matej Meštrović/Facebook)

Od 27. srpnja do 11. kolovoza održali su jedanaest koncerata na relaciji od više od 10 tisuća kilometara u glavnim gradovima kineskih pokrajina pred tisućama oduševljenih zaljubljenika u glazbu. Expresto je u Kini nastupao i s kineskim solistima, a za zagrebačku publiku pripremaju svoj ''After ChinaShow'' koji će se održati 24. rujna u kazalištu Kerempuh.

Pokretač i osnivač neuobičajenog glazbenog ansambla je skladatelj i glazbenik Matej Meštrović. Tijekom 10 godina postojanja ansambla hrvatski su glazbenici proputovali cijeli svijet, a nedavna kineska turneja, kako kažu, dala im je temelj da idu sigurnije dalje te da ne posustaju.

(Foto: Matej Meštrović/Facebook)

- Između nas postoji jedna predivna pozitivna energija. Nas troje jednostavno odlično funkcioniramo i to publika osjeća tijekom naših nastupa. Naši glazbeni nastupi oduševili su kinesku publiku i to je za nas veliki kompliment. Kina je potvrdila sve ovo što smo gradili godinama, ali je otvorila jako puno toga što nas tek očekuje- ispričao je Matej Meštrović u emisiji Hrvatsko glazbeno stvaralaštvo.

 

Orinet Expresto

Orinet Expresto

5:03