Prof. Igor Jugo (Foto: Mirjana Žugec Pavičić) Prof. Igor Jugo (Foto: Mirjana Žugec Pavičić)

Ideja je potekla od kolegija pod nazivom "Elektroničko gospodarstvo" koji profesor vodi na riječkome Sveučilištu. Njegov cilj je od Hrvatske napraviti startup naciju na način da educira ljude kako da sami pokrenu vlastiti poslovni projekt. Trenutni broj prijavljenih polaznika je 650 iako je inicijalno planirano 400 osoba te je zbog velikog interesa profesor Jugo ostavio otvorene prijave.

 – Želja mi je provesti edukaciju koja će biti korisna za društvo, a po završetku će polaznicima ostati nastavni materijali, razvijen prvi startup i poznavanje procesa pokretanja te vođenja startupa uz usvojene vještine - kaže Jugo.

Ponuda prizvoda ili usluga kakve tržište želi (Foto: Pixabay)

Da bi to realizirao profesor je pokrenuo kampanju na platformi Indiegogo, a ciljani iznos od 75 tisuća dolara omogućio bi realizaciju edukacije 400 osoba usmjerenu na vještine pokretanja i vođenja startupa no zbog velikog interesa taj bi iznos mogao biti i puno veći u odnosu na broj prijava do sad. U realizaciji kampanje, profesor Jugo samostalno će odraditi većinu predavanja i konzultacija.

- Kako bi se zajamčio uspjeh, naglasak se stavlja na povratne informacije tržišta kako bi se ponudio proizvod ili usluga kakve tržište želi - objašnjava profesor.

Njegova ideja već je dobro prihvaćena među hrvatskim i slovenskim investitorima, a podršku projektu ponudila je jedna od najvećih hrvatskih banaka te jedno odvjetničko društvo. Nakon provedene edukacije Jugo planira dvodnevni događaj u Zagrebu gdje će prisustvovati brojni investitiori kojima će polaznici predstaviti svoje startupove.