(Foto: Luka Stanzl/ Pixsell) (Foto: Luka Stanzl/ Pixsell)

Hrvatska je junačkom igrom u Beču pobijedila Njemačku i osigurala plasman u polufinale u Švedskoj, a pobjedu je Hrvatskoj donio gol Igora Karačića minutu i pol prije kraja, te obrana Marina Šege kod udarca Kollbachera 13 sekundi prije kraja.

Kod Hrvatske je Igor Karačić zabio 7 golova, a Domagoj Duvnjak je imao pet pogodaka, dok je Nijemce predvodio Gensheimer s 4 gola.  

Marin Šego rekao je kako je Njemačka cijelu utakmicu vodila 2,3, 4 razlike, stvarno su dominirali, vodili su igru.

- Nismo pali, nismo mentalno poklekli, borili smo se do zadnje sekunde i u zadnjoj sekundi preokrenuli utakmicu i pobijedili - ističe Šego.

Luka Cindrić rekao je kako je najbitnije da je Hrvatska pobijedila.

- Jako sam ponosan na dečke, na navijače koji su bili ovdje. Mislim da je ovo velik rezultat za nas i mislim da je ovo pokazatelj da je ovo timska igra gdje je cijeli tim pokazao karakter, da samo ovako možemo do velikih stvari.

(Foto: Luka Stanzl/ Pixsell)

Domagoj Duvnjak istaknuo je da je ovo fenomenalna pobjeda pogotovo nakon lošeg prvog poluvremena.

- Bili smo prenervozni, htjeli smo toliko dobiti tu utakmicu, da smo izgorjeli. Drugo poluvrijeme smo odigrali puno bolje, na kraju pobijedili sretno i spretno - rekao je kapetan Duvnjak.  

Igor Karačić naglasio je kako mu je drago da je momčad pokazala karakter.

- To je ono što trebamo naučiti iz ove utakmice, da će sigurno biti još puno teških trenutaka za nas. Neće biti lagano, ne samo u polufinalu, nego i u preostale dvije utakmice. Danas smo vidjeli kako se izvući iz tih situacija - objasnio je Karačić.

Karačić kaže kako mu se sličan scenarij dogodio prije pola godine s Vardarom, evo sad s Hrvatskom reprezentacijom.

- Jednostavno, karakter se gradi. Mislim da svi igrači imaju to u sebi, da smo to probudili mi iskusniji igrači kod ovih mlađih i pokazali jedan timski duh. To je ono što me veseli i preponosan sam na ove dečke i stvarno skidam im kapu -  ističe Igor Karačić.  

(Foto: Luka Stanzl/ Pixsell)

Hrvatsku očekuju još dvoboji sa Španjolskom i Češkom.