Foto: Gordan Grlić Radman/ Twitter Foto: Gordan Grlić Radman/ Twitter

Svečano obilježavanje obljetnice 144. gardijske brigade HV-a Sesvete, počelo je misnim slavljem u sesvetskom pastoralnom centru Svih Svetih, a kod Spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata položeni su vijenci i zapaljene svijeće, priopćili su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Foto: Gordan Grlić Radman/ Twitter

Nazočnima se obratio ministar Gordan Grlić Radman rekavši da je tih herojskih dana, zahvaljujući razboritosti prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, hrvatski narod ujedinila borba za Domovinu. Važno je da naša djeca uče o teškim i povijesnim danima Domovinskog rata, posjećuju mjesta stradanja te da nastave tradiciju spomena na sve žrtve. Ne smije se zaboraviti što je učinila velikosrpska agresija, kao ni hrabrost i odvažnost heroja Domovinskog rata, istaknuo je Grlić Radman.

Dodao je kako treba svakodnevno osvješćivati javnost, a posebno mlade, da uživamo u blagodatima slobodne i samostalne Hrvatske zahvaljujući žrtvi naših branitelja.

Foto: screenshot/mvep.hr

Tko je mogao tih dana zamisliti da će Hrvatska biti slobodna država, a kamo li da će sada, za koji mjesec, predsjedati Vijećem Europske unije?, naglasio je ministar Grlić Radman, navodi se u priopćenju Službe za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

(izvor: HINA)