Foto: snimka zaslona/HMS.ba Foto: snimka zaslona/HMS.ba

Sastanak je, kako je priopćeno iz HDZ-a BiH, obuhvatio razgovor o euro-atlantskom putu Bosne i Hercegovine, prekograničnoj suradnji i zaštiti prava hrvatskog kao konstitutivnog naroda. Također, razgovarali su o rezultatima Lokalnih izbora, izmjenama izbornog zakonodavstva i unutarnjim prilikama.

"Ministar vanjskih i europskih poslova RH Grlić Radman izrazio zadovoljstvo snažnim odazivom hrvatskoga naroda na održanim Lokalnim izborima, na kojima je, kako je kazao, hrvatski narod pokazao nepobitnu opredijeljenost zajedništvu i pro-europskom putu BiH", priopćeno je iz HDZ-a BIH.

Ministar Gordan Grlić Radman istaknuo je prioritetom zaštitu prava hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini te važnost političkog dijaloga u ostvarenju pomaka na putu BiH ka Europskoj uniji i NATO-u. Kazao je kako će partneri u Republici Hrvatskoj nastaviti pružati potporu legitimnim političkim predstavnicima Hrvata u BiH te pitanjima i projektima od važnosti za hrvatski narod u BiH.

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović izrazio je zadovoljstvo rezultatima Lokalnih izbora, ističući da su Hrvati Bosne i Hercegovine nezaobilazan politički čimbenik. Izražavajući zadovoljstvo suradnjom s partnerima iz Republike Hrvatske, uputio je i zahvale na prepoznavanju izazova s kojima su Hrvati u BiH kontinuirano suočeni.

"Put ka stabilnosti, razvoju i euro-atlantskim integracijama put je za koji se hrvatski narod u Bosni i Hercegovini snažno izjasnio", zaključeno je tijekom sastanka zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragana Čovića i ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana.

(HMS)