(Foto: hrt.hr) (Foto: hrt.hr)

Ukupno je testirano 73.738 uzoraka, samo u 24 sata njih 645. Na bolničkom liječenju nalazi se 18 osoba, na respiratoru nema bolesnika. Ukupan broj preminulih je i dalje 107. Iz bolnice su otpuštena tri pacijenta, a u ovom trenutku aktivno je 139 slučajeva.

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je da će od ponoći biti obvezna 14-dnevna samoizolacija za odobe koje dolaze iz BiH, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije. Kao drugu važnu odluku istaknuo je obvezno nošenje medicinskih maski u javnom prijevozu. Maske moraju nositi i putnici i vozači. Oni putnici koji ne budu imali masku, neće se moći koristiti javnim prijevozom. Obje odluke stupaju na snagu u ponoć.

U odnosu na jučerašnji dan broj novoboljelih je danas tijekom jutra manji. To je optimistično, ali ćemo pričekati 12.45 pa ćete dobiti i službene podatke - izjavio je u Splitu ministar zdravstva Vili Beroš

Direktor HUP-a Davor Majetić gostujući u emisiji Studio 4 rekao je da svi sektori imaju efekt korona krize, te da 65 posto njih ima brigu oko smanjenja potražnje za njihovim proizvodima ili uslugama. Novi 'lockdown' bio bi katastrofa, zaključuje.

(izvor: hrt.hr)