Foto: matis.hr Foto: matis.hr

Prikupljeno je 60 dječjih naslova, slikovnica za najmlađe, ilustriranih priča za nešto starije, bajki, priča i romana za najstarije, lektirnih djela, dječjih monografija i drugog. Pozivu se odazvao i 6. a razred Osnovne škole Ive Andrića iz Zagreba.

Osnovna škola Katarine Zrinske u općini Donji Kukuruzari nije u funkciji zbog stravičnog potresa i pojava vrtača koje se nalaze oko nje u neposrednoj blizini te djeca zbog novonastalih okolnosti pohađaju nastavu u Hrvatskoj Kostajnici. Jedna je od rijetkih škola koja nema niti školsku dvoranu, niti ikakvih drugih sadržaja za djecu i mlade pa im je knjižnica od velike važnosti. Stoga su se djelatnici Hrvatske matice iseljenika s posebnom osjećajem solidarnosti i prisnosti odazvali hvalevrijednom pozivu.

Donaciju je u petak, 30. travnja 2021., načelnici Općine Donji Kukuruzari Luciji Matković predala rukovoditeljica Odjela za školstvo, znanost i šport Lada Kanajet Šimić. Predaji je nazočila i koordinatorica akcije Anita Barišić. Predajući donaciju u ime ravnatelja Mije Marića i svih djelatnika HMI-ja izrazila je žaljenje zbog nemilih događaja koji su zadesili ovaj kraj, ali i nadu i želju da se posljedice potresa što prije saniraju, djeca i mladi što prije vrate svojim klupama u matičnoj školi i imaju što ljepšu, sretniju i veseliju budućnost. Uz riječi zahvale načelnica Matković istaknula je važnost takvih aktivnosti i ulaganja u djecu koji će već sutra biti nositelji oporavka i napretka toga dijela Lijepe Naše.

(Matis.hr)