Plakat Advent u Vukovaru (Foto: Organizatori bez granica) Plakat Advent u Vukovaru (Foto: Organizatori bez granica)

Vukovarskim mališanima ove se godine priprema doista poseban Božić. Od 1. do 24. prosinca u njihovom se gradu održava prvi dječji Advent koji će, kažu organizatori, ostvariti mnoge dječje želje.

#Adventpunljubavi

U posjet malim Vukovarcima u dvadesetak dana Adventa stići će 600-injak mališana iz cijele Hrvatske: Dubrovnika, Vodica, Valpova, Belišća, Donjeg Miholjca, Sunje, Okučana, Zagreba, Karlovca, Osijeka, Vinkovaca i drugih hrvatskih gradova. Cilj ih je okupiti i povezati glazbom, plesom, glumom te kreativnim radionicama u kojima će se upoznavati, sklapati prijateljstva, veseliti ispunjeni božićnim duhom.

Kalendar dobrote 

Pored bogatog edukativnog i kulturnog progama, priprema se blagdanska humanitarna akcija "Vukovarski adventski kalendar dobrote", namijenjena potrebitim obiteljima iz Vukovara. Izabrat će ih točno 24, koliko traje adventska manifestacija, a svaki dan bit će posvećen jednoj obitelji za koju će djeca u kreativnim radionicama izrađivati božićne ukrase koji će se na Badnjak i uručiti obiteljima, uz prigodne igračke, poklone te namirnice za blagdanski ručak.   

Poznata imena na otvorenju

Advent  će se svečano otvoriti 1. prosinca na glavnom Trgu u Vukovaru, s početkom u 17 sati, uz nastupe poznatih pjevačkih imena: Zaprešić Boysa, Marine Tomašević, grupe Meritas, Jelene Radan, operne pjevačice Antonele Malis i klape Stine.   

Želja nam je ovaj jedinstveni Advent u Vukovaru svim Vukovarcima, a posebno najmlađima, ispuniti radošću, veseljem i ljubavlju, ističe organizator Aleksandar Kovačević.

Advent u Vukovaru (Aleksandar Kovačević)

Advent u Vukovaru (Aleksandar Kovačević)

4:00