Organizatorica izložbe Nives Antoljak (Foto: Mirjana Žugec Pavičić) Organizatorica izložbe Nives Antoljak (Foto: Mirjana Žugec Pavičić)

Izložba "Dijaspori s ljubavlju", motivima koji pobuđuju ljubav i nostalgiju, ove godine donosi likovne priče nadahnute prirodnim ljepotama te duhovnim i kulturnim naslijeđem domovine.

- Nama je iznimno drago da smo već treću godinu za redom domaćini ove krasne izložbe te što na taj način spajamo iseljenu i domovinsku Hrvatsku. Amaterski umjetnici Zagreba, kojima je inspiracija iseljeništvo te Hrvati koji žive izvan Hrvatske imaju namjeru pokazati ljepote koje su njih inspirirale na rad. Uz raznolike i zanimljive motive, nadahnjuje ih ponajviše ljubav, a otuda i naziv izložbe - "Dijaspori s ljubavlju" - istaknula je organizatorica izložbe Nives Antoljak.

(Foto: screeshot)

Izložbu su organizirali Centar za kulturu i informacije Maksimir te Hrvatska matica iseljenika, a to je i prigoda za predstavljanje programa likovnog amaterizma Zagreba. Autori su članovi likovnih amaterskih udruga grada Zagreba, koje broje preko 600 članova. Hrvatsko likovno društvo, Grupa 69, Društvo naša djeca, Maksimir i Lua Angelico samo su neki od izlagača. 

Izložba, koja je u HMI otvorena do 14. rujna svake godine okuplja sve veći broj izlagača, a organizatori smatraju kako je to još jedan od načina da iseljenici bolje upoznaju svoju domovinu. 

Izložba "Dijaspori s ljubavlju" (Mirjana Žugec Pavičić)

Izložba "Dijaspori s ljubavlju" (Mirjana Žugec Pavičić)

01:56