Dan zajedništva, ponosa i sreće Dan zajedništva, ponosa i sreće

16. srpnja 2018. godine Hrvatska je bila jedna od najponosnijih zemalja na svijetu, kad je organiziran jedinstven i spontani doček hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u Zagrebu, a koji se idućih dana nastavio u drugim gradovima. Upravo zbog želje da se ne zaboravi taj važan datum i događaj u novijoj hrvatskoj povijesti, zbog kojega je Hrvatska postala itekako prepoznatljivija u cijelom svijetu, krenula je inicijativa da se dostojno obilježi daj dan. 

Ispunjen Trg bana Josipa Jelačića (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Dan zajedništva, ponosa i sreće pokrenuli su izbornik reprezentacije Zlatko Dalić i producent agencije Organizatori bez granica Aleksandar Kovačević.

- Želja nam je da 16. srpnja građani obuku naše kockaste dresove, kape i navijačke rekvizite i izađu na rive, ulice, trgove  i da se na taj način prisjetimo veličanstvenih dočeka Vatrenima, koji su uistinu bili spektakularni, ne samo u Zagrebu već i u drugim gradovima koji su organizirali dočeke u svojim sredinama - od Zadra, Varaždina, Ploča, Slavonskog Broda do Donjeg Miholjca – ističu iz tima Organizatora bez granica.  

Ilok, Đakovo, Nijemci, Bjelovar, Sinj, Ogulin, Rijeka, Dubrovnik i Zadar potvrdili su sudjelovanje u obilježavanju ove sjajne obljetnice, a sama će proslava, za koju organizatori žele da postane tradicionalna, krenuti iz Vukovara.

Bogat zabavni program

U Iloku će se održati malonogometna dječja utakmica, natjecanje za majke u pucanju penala, za očeve u pucanju u prečku gola, mali nogometaši odmjerit će snage u žongliranju, a sve završava kolonom automobila ukrašenima navijačkim rekvizitima koja će voziti kroz grad s početkom oko 21,00 sat. 

U Bjelovaru građane očekuje glazbeni program s DJ-evima i prigodnim navijačkim pjesmama, održat će nogometni kviz i igre uz gledanje specijalne emisije na HTV 1. 

Zabavni program Dana zajedništva, ponosa i sreće u Sinju  će se održati na glavnom trgu, uz nastupe lokalnih pop i rock sastava, prezentacijom lokalne gastronomske ponude, te sudjelovanjem udruge PKD Gaj Laberije  s ciljem promocije Sinja i Cetinske krajine kao kolijevke nogometa.

Najbolji ambasadori Hrvatske

Prigoda je to da se turiste u Lijepoj Našoj podsjeti na veličanstven uspjeh hrvatskih reprezentativaca koji je pokazao kako su naši nogometaši, kao i ostali uspješni sportaši, najbolji ambasadori i promotori Hrvatske.  

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Gdje je ta Hrvatska?

Ulazak Hrvatske u finale Svjetskog nogometnog prvenstva popratili su mnogobrojni svjetski mediji, objavljeno je stotine tisuća članaka, televizijskih reportaža, svi su htjeli znati gdje je ta Hrvatska i tko su ti ljudi u kockicama.  

- HTZ je odmah reagirao i dao ljudima ono što su tražili – krenuli su u kampanju i tijekom tekmi odredili geolokacije precizno targetirajući publiku i prikazujući im promo-video Croatia Full of Life s hrvatskim nogometašima. Kreirali smo skraćenu verziju promotivnog spota Ambasadori hrvatskog turizma u kojem smo ostavili samo kadrove u kojima se pojavljuju hrvatski nogometaši. Rezultati su bili izvrsni! A komentari koji su uslijedili sa svih strana svijeta, dokazuju kako je nogomet najbolja promocija hrvatske obale i turizma u cjelini – rekao je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice. 

Croatia Full Of Life - new promotional video 2018

Croatia Full Of Life - new promotional video 2018

2:53

Specijalna emisija na HTV-u

Hrvatska radiotelevizija od 21 sat priprema posebnu emisiju "Kako smo dočekali Vatrene" u kojoj ugostiti izbornika Dalića, uz uključenja uživo iz pojedinih gradova.

I Ured predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović sinoć je bio osvijetljen crveno-bijelim kockicama (Foto: Robert Anic/PIXSELL)