Foto: snimka zaslona/opcinakonavle.hr/ Foto: snimka zaslona/opcinakonavle.hr/

Portal European Best Destination drugi put uvrštava Cavtat na listu destinacija koje svakako treba posjetiti, a ove godine našao se i na listi najsigurnijih destinacija pa ima pravo korištenja loga "European Safest Destinations 2021.", koje se dodjeljuje destinacijama s iznimno malom incidencijom zaraze COVID-om 19.

Prvo mjesto osvojila je portugalska Braga, a drugo je mjesto pripalo Rimu. Među 20 nominiranih destinacija bili su Beč, Rim, Kefalonija, Pariz, Lofoten, Kanarski otoci, Gibraltar, Capri, Cornwall, dolina rijeke Dordogne, Tahiti, dolina rijeke Soče, Tubingen, Kapadokija, Gent, Kotor, Sibiu, Braga i Firenca.

Nagrada za najbolju destinaciju u Europi održava se od 2009. godine, a organizira je European Best Destinations (EBD), europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, nastala s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi te u suradnji s turističkim uredima i udrugom EDEN, na europskoj i svjetskoj razini, promovira veće razumijevanje bogatstva, raznolikosti i kvalitete europskih destinacija.