foto: Ivo Cagalj/PIXSELL foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin na ređenju mons. Ante Jozića u propovijedi je istaknuo kako ređenje, koje biskupa suobličuje Kristu, omogućuje biskupu i obvezuje ga da povjereni mu Božji narod vodi, čuva njegovo zajedništvo i brani ga od razdjeljenja.

Kardinal Parolin je rekao kako od biskupa Jozića očekuje ''da će moći izvršiti svoju dužnost – dužnost svakog nuncija: učvrstiti veze između Svete Stolice i države, raditi s lokalnom Crkvom, biti agent mira i pomirenja unutar društva. To je jedan od glavnih zadataka apostolskog nuncija.''

Dodao je kako misli ''da je trenutna situacija u Bjelorusiji takva da trebamo takvu prisutnost, prisutnost Svetog Oca, prisutnost Katoličke Crkve u osobi koja može smiriti ovu atmosferu i klimu''.

Kardinal se potom osvrnuo na odnose Svete Stolice i Hrvatske.

- Baš sam jučer s premijerom vrednovao naše odnose i zaključili smo da su vrlo vrlo dobri. Zadovoljni smo. Naravno, svi ovi događaji, kao ovaj moj posjet, prilika su za daljnje unaprjeđivanje odnosa, ali reći ću da su dobri. Vrlo su dobri - istaknuo je.

O završetku procesa kanonizacije bl. Alojzija Stepinca kardinal Parolin odgovorio je kako će to biti u Božje vrijeme. 

-Mislim da je to jedini odgovor koji mogu dati: u Božje vrijeme. Ali molimo se, molimo za to, molimo i možda i on moli jer je već blaženik  - zaključio je kardinal Pietro Parolin.

(Izvor: IKA)