foto: HRT foto: HRT

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 2.912 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 110 umrlo, a 2.155 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutačno 4.065 osoba. Do danas je ukupno testirano 81.437 osoba, od toga 981 u posljednja 24 sata.

Podaci županijskih stožera

Na koronavirus pozitivne su 24 osobe u posljednja 24 sata, a ukupno je 1.709 osoba u samoizolaciji, priopćio je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije.     

U Zagrebu je gotovo 260 pozitivnih na koronavirus, kazao je ravnatelj zagrebačkog Zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar u HRT-ovom Studiju 4.  

Još deset osoba pozitivno je na koronavirus u Požeško-slavonskoj županiji, izvijestio je epidemiolog Ante Vitalija na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite te najavio više od 40 novih testiranja kontakata novozaraženih osoba.    

U Istarskoj županiji su tijekom protekla 24 sata potvrđene dvije pozitivne osobe. Radi se o uvezenim slučajevima, stranim državljanima koji su doputovali iz SAD-a.    

Na području Međimurske županije su dvije novozaražene osobe.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je sedam novih pozitivnih osoba na koronavirus (tri osobe iz Starih Mikanovaca, po jedna osoba iz Borova, Vinkovaca, Rokovaca i Ivankova). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 58, od kojih je 41 osoba izliječena.

Na području Zadarske županije jedna je novooboljela osoba. Radi se o starijem muškarcu koji je sinoć zaprimljen na hitni prijem Opće bolnice u Zadru. On je s ličkog područja županije i najvjerojatnije se zarazio s kontaktima iz inozemstva.

U Bjelovarsko-bilogorskoj, Ličko-senjskoj i Virovitičko-podravskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.