foto: HRT/Pixsell foto: HRT/Pixsell

Od 25. veljače 2020. kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 2691 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 108 umrlo, a 2152 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 2279 osoba.

Do danas je ukupno testirano 77.453 osoba, od toga 829 u posljednja 24 sata.

U Gradu Zagrebu evidentirana su 44 nova slučaja zaraze koronavirusom, zbog čega je za 139 osoba propisana mjera samoizolacije. Trenutačno su u Zagrebu aktivna 182 slučaja, a 977 osoba je u samoizolaciji.

Tri su novozaražene osobe djelatnici KB Dubrave, priopćeno je iz gradskog stožera civilne zaštite Grada Zagreba. 

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije dvije su nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Obje pozitivne osobe su kontakti već ranije potvrđenih pozitivnih osoba koje žive u drugim dijelovima Hrvatske. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije sada iznosi 45, a sveukupan 50. 5 osoba ima službeno prebivalište u Brodsko-posavskoj županiji, ali žive u drugim dijelovima RH.  

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o mlađoj muškoj osobi s područja Župe dubrovačke koja se najvjerojatnije zarazila na jednom okupljanju u Splitsko-dalmatinskoj županiji na kojem je već ranije utvrđena jedna pozitivna osoba. Na kućnom je liječenju s blagim simptomima. Preostalih 14 uzoraka od subote je negativno.

Prema izvješću NZJZ-a od ukupno 77 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas su 3 novooboljele osobe, 2 osobe iz Splita i 1 iz Imotskog. Novooboljela osoba iz Imotskog nalazi se u Zagrebu, gdje je i testirana te se epidemiološki obrađuje u  Zagrebu.  Dvije osobe iz Splita kontakti su prethodno oboljelih osoba. 232 osobe nalaze se u samoizolaciji. Jedna osoba je hospitalizirana u KBC-u Split.

Prema posljednjim informacijama, u Osječko-baranjskoj županiji ukupno je 35 novozaraženih. Od toga 33 u Đakovu, jedan slučaj u Osijeku te jedan u Valpovu, rečeno je konferencija za medije županijskog stožera na kojoj su predstavljene nove mjere čiji je cilj suzbijanje epidemije koronavirusa. U toj su županiji u posljednja 24 sata testirane 173 osobe. Trenutno je aktivno 143 slučaja, od čega 113 u Đakovu. Hospitalizirana su 24 pacijenta, pet više nego jučer. U samoizolaciji je 1188 osoba, 285 više nego jučer. Zbog složene epidemiološke situacije, na području grada Đakova odgađaju se sva javna okupljanja. 

Nakon punih 55 dana u Varaždinskoj županiji je zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o mlađoj muškoj osobi s blagom kliničkom slikom i poznatim izvorom zaraze koji nije unutar Varaždinske županije, nego se radi o uvezenom slučaju, stoji u objavi tamošnjeg Stožera civilne zaštite.

Nema novooboljelih na zadarskom području, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 47 osoba i svi nalazi su negativni. U samoizolaciji je 231 osoba. U  protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske izvršili su 27 provjera vezanih uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom je  evidentirano jedno kršenje propisane mjere.

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata - dvije su osobe pozitivne na koronavirus.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata evidentirana je 1 nova pozitivna osoba na COVID-19 iz Ivankova, objavljeno je iz te županije. Ukupan broj oboljelih od početka epidemije je 45, 41 osoba je izliječena. U protekla 24 sata testirano je 46 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 2454, a 1 osoba je hospitalizirana. U samoizolaciji na području županije nalazi se 145 osoba, a od toga su kontakti s pozitivnim osobama 83. Broj zdravstvenih radnika u samoizolaciji je 1 medicinska sestra koja je bila u posjetu u Srbiji.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba najavio je da će dijeliti po dvije zaštitne maske vozačima taksija koji svoju djelatnost obavljaju na području Grada Zagreba. Maske će također biti dostavljene i pacijenticama Klinike za ženske bolesti i porode. 

U protekla 24 sata nema novozaraženih koronavirusom u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.