Svečani mimohod 53. Vinkovačkih jeseni. (Foto: Davor Javorović/ Pixsell) Svečani mimohod 53. Vinkovačkih jeseni. (Foto: Davor Javorović/ Pixsell)

Tema ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni je stih pjesme ''Curo draga iz sokaka moga'', dok će KUD-ovi Vukovarsko srijemske županije ulicama grada proći u nedjelju 20. rujna. Sve o ovogodišnjem izdanju 55 po redu Vinkovačkih jeseni, našoj Maji Raguž ispričao je tajnik i organizator manifestacije Stjepan Đurković.

- Društva i KUD-ove smo ranije snimili u njihovim županijama, snimili smo njihove nastupe i u mimohodu ćemo ih prikazati. Posjetili smo Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar, Rijeku, Otočac, Pazin, Karlovac, Zagreb, Gornju Stubicu, Varaždin, Čakovec, Koprivnicu, Sisak, Požegu, Slavonski Brog i na kraju u Vinkovce, kao domaćina - ispričao je Stjepan Đurković.

Ovogodišnje 55. Vinkovačke jeseni održat će se pod posebnim epidemiološkim mjerama i trajat će samo tri dana.

Stjepan Đurković i Maja Raguž

Stjepan Đurković i Maja Raguž

6:57

- Vinkovačkim ulicama s obziroma na novonastalu situaciju, ipak će proći kulturna društva Vukovarsko-srijemske županije. Ja se nadam da će ove godine i to pokazati jedno svojevrsno jedinstvo, što i je najbitnije - dodao je Đurković.

Na svečanom otvorenju 18. rujna u gledalištu će biti najviše 150 ljudi, a na središnjem mimohodu u nedjelju nastupit će samo 30 KUD-ova iz županije dok će se ostali predstaviti putem video razglednice. 

Prijenos svečanog otvorenja pratite večeras od 20:05 na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije, a prijenos mimohoda, 20. rujna u 10 sati, na HRT- HTV2.