(Foto: HRT montaža/ Pixsell) (Foto: HRT montaža/ Pixsell)

- Broj pozitivnih novih bolesnika je 39, u 24 sata 63, ukupno u Hrvatskoj je 481 oboljela osoba. Držimo situaciju pod kontrolom i nadamo se da ćemo zadržati takvo povećanje -  rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera u 9 sati. Dodao je kako je situacija i dalje pod kontrolom. 

22 osobe su ozdravile i otpuštene iz bolnice. Na respiratoru je 14 bolesnika - osam u Zagrebu, tri u Osijeku te po jedan u Rijeci, Splitu i Dubrovniku. 14 osoba se nalazi na respiratoru.

U samoizolaciji je 18.601 osoba - rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Većina oboljelih koji su na respiratoru kronični su bolesnici - kazala je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", Alemka Markotić.

- Životno ugrožen na neki je način svatko tko je na respiratoru -  pojasnila je Markotić i dodala da je stanje jednog oboljelog kritično. Navodi da se očekuje rast broja zaraženih među osobama starije životne dobi.

Ravnatelj policije Nikola Milina kazao je da od jučer imamo dva policajca koji su pozitivni na koronavirus. 90 zaposlenika je u samoizolaciji. 

Konferenciju Nacionalnog stožera održanu u 9 sati možete pogledati na poveznici. Konferencije možete uživo pratiti svakoga dana u 9 i 16 sati putem Facebook stranica HRT-HR1 i HRT vijesti.