(Foto: hrt.hr) (Foto: hrt.hr)

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata obrađen je ukupno 191 uzorak, a sedam je bilo pozitivno na koronavirus, i to svi iz Đakova. Trenutno je na području Osječko-baranjske županije 150 osoba aktivno na ovaj virus, od kojih je 120 s područja Đakova.

U Zagrebu je u zadnjih 24 sata 20 novooboljelih. Većina zaraženih su bliski kontakti zaraženih u noćnim klubovima, ali ima jedan slučaj zaraze u zatvoru u Remetincu. 

U Karlovačkoj županiji dvije su novooboljele osobe od koronavirusa, a riječ je o mlađim muškarcima iz Ogulina, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Uz dva subotnja slučaja iz Karlovca sada je ukupno četvero oboljelih, svi imaju blažu kliničku sliku i nalaze se na kućnom liječenju u samoizolaciji.

Zadarska županija bilježi dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o muškoj  osobi koja se vratila iz Srbije te ženi  koja je prilikom zaprimanja na hitni prijem Opće bolnice Zadar rutinski testirana. Niti jedna novozaražena osoba nije vezana uz teniski turnir. U samoizolaciji je 331 osoba.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, Istarskoj, Ličko-senjskoj nema novih slučajeva zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata, objavili su stožeri civilnih zaštita tih županija.

Zbog učiteljice pozitivne na koronavirus jedan razred učenika Osnovne škole Sikirevci te djelatnici tajništva od nedjelje su u samoizolaciji, a školski objekt je zatvoren. 

Dr. Tomislav Dijanić, stručnjak epidemiologije iz Đakova, za Studio 4 HRT-a jutros je rekao da prema jučerašnjim informacijama karantena ne dolazi u obzir, a detaljne mjere objavit će danas krizni stožer.