Juniorke Zagrebačkih pahuljica (Foto: screenshot/Hrvatski klizački savez) Juniorke Zagrebačkih pahuljica (Foto: screenshot/Hrvatski klizački savez)

Natjecanje su otvorile najmlađe klizačice slobodnim programom, a kadetkinje Zagrebačkih pahuljica osvojie su 4. mjesto. Pobijedila je talijanska ekipa Ladybirds (29,37), ispred češkog Tempa (25,75) i mađarskog Teama Magic (24,11). 

Nakon kadetkinja na led su izašle napredne kadetkinje, a s osvojenih 22,29 bodova Zagrebačke su pahuljice nakon slobodnog programa zavšile na 5. mjestu. Pobijedila je mađarska ekipa Team Magic s 30,27 bodova, ispred talijanske Ladybirds (28,00). 

(Foto: screenshot/Hrvatski klizački savez)

Svečanost otvaranja između ostalih uveličali su predstavnici grada Zagreba, veleposlanici zemalja čiji predstavnici nastupaju na Trofeju, predsjednica organizacijskog odbora i Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden te zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević koja je otvorila natjecanje.  - Svim natjecateljima želim puno sreće, i nadam se da će 15. Trofej Zagrebačkih pahuljica još jednom pokazati sve atraktivnosti ovoga sporta te ponovno dokazati kako je sport sjajan ambasador Zagreba i Hrvatske - rekla je Pavičić Vukičević. 

(Foto: screenshot/Hrvatski klizački savez)

A kako bi baš sve bilo u znaku klizanja, himnu Republike Hrvatske izvela je na ledu bivša klizačica Barbara Kasić, sestra kapetanice seniorske ekipe Anamarije Kasić.  

Svečanost otvaranja u Ledenoj dvorani Doma sportova pratilo je više od 2 tisuće gledatelja koji su veselo bodrili nastup najmlađih članica Zagrebačkih pahuljica od kojih najmlađa ima tek 4 godine te dviju vrlo talentiranih mladih klizačica, sestara Klare i Lene Čusak

Seniorke Zagrebačkih pahuljica mogu biti i više nego zadovoljne nakon kratkoga programa koji im je donio najviše bodova ove sezone (39,56) te se nalaze na 6. mjestu.  

- Zadovoljne smo, uživale smo i pokazale najbolje što možemo. Poseban je užitak klizati pred domaćom publikom i želim zahvaliti svima koji su nas došli podržali. Slobodni program klizat ćemo na kompilaciju na temu “Studio 54”, i očekujemo da ćemo ostvariti najveći broj bodova ove sezone, rekla je kapetanica Anamarija Kasić.

Nakon kratkoga programa u vodstvu je Tatarstan - doprvakinje Rusije, ekipa koja je na posljednja dva svjetska prvenstva bila šesta. Osvojile su 79,60 bodova ispred američke ekipe Skyliners (72,10) te prvakinja Njemačke-ekipe Team Berlin 1 (64,82). 

Seniorska ekipa Tatarstan (Foto: screenshot/Hrvatski klizački savez)

Naše juniorke također su izvele najbolji ovosezonski program i vrlo su  zadovoljne izvedbom. Nakon kratkoga programa nalaze se na 8. mjestu s osvojenih 35,05 bodova.

Seniorska ekipa Zagrebačkih pahuljica (Foto: screenshot/Hrvatski klizački savez)

Vode dvostruke svjetske prvakinje ekipa Junost iz Rusije s osvojenih 81,78 bodova, ispred Amerikanki Starlights (67,54) i Fond Du Lac Blades (59,15). 

Seniorska ekipa Junost (Foto: screenshot/Hrvatski klizački savez)

Natjecanje danas počinje u 16 sati nastupom mješovitih ekipa, mlađih juniorki i juniorki, a 15. Trofej Zagrebačkih pahuljica zaključit će seniorke.