Upravo

Slušaj uživo

Hrvatsko glazbeno stvaralaštvo

Emisija koja prati i promiče hrvatsku glazbenu baštinu.

Ona izvire iz bogate povijesne riznice, kao i ona koja nastaje kroz nove glazbene projekte, koncerte, festivale te domaće i inozemne uspjehe naših skladatelja i interpreta.

Posljednje emisije

 • Hrvatsko glazbeno stvaralaštvo (14.11.2017.)
  43:53

  15. studenoga 2017.

  Hrvatsko glazbeno stvaralaštvo (14.11.2017.)

  Jedno od najstarijih zavičajnih društava u Zagrebu, Društvo Goranin koji već 85 godina okuplja žitelje i prijatelje Gorskog kotara, ove godine organizira svoj jubilarni, 10. Festival heligonki u Zagrebu. Tijekom studenog i prosinca, kroz nekoliko radionica i koncerata zborske glazbe održava se i 3. Festival glazbe Zagreb, u organizaciji Centra za kulturu i informacije Maksimir, koji je dao priliku i najmlađim pjevačima.

 • Hrvatsko glazbeno stvaralaštvo (07.11.2017.)
  40:49

  7. studenoga 2017.

  Hrvatsko glazbeno stvaralaštvo (07.11.2017.)

  Zadnji dani listopada u Beču protekli su u znaku hrvatske glazbe! Koncertom hrvatske sopranistice Evelin Novak 29., te jazz pijanista Matije Dedića 31. listopada počeo je 13. Festival hrvatske glazbe u Beču, koji i tijekom studenog donosi zanimljiv i bogat program ozbiljne i jazz glazbe u prestižnim, festivalu vjernim ambijentima poput Palače Eisenbach, Crkve sv. Petra, kluba Porgy & Bess i drugih.

 • Hrvatsko glazbeno stvaralaštvo (31.10.2017.)
  43:32

  31. listopada 2017.

  Hrvatsko glazbeno stvaralaštvo (31.10.2017.)

  26. listopada u KD Vatroslav Lisinski, uz Simfonijski orkestar HRT-a, nastupili su laureati ovogodišnjeg Međunarodnog natjecanja glazbenih umjetnika "Boris Papandopulo", trombonist Ivan Mučić, sopranistica Darija Auguštan, trubač Luka Buljan i pijanist Ivan Vihor Krsnik Čohar. Dan kasnije, u crkvi sv. Katarine na zagrebačkom Gornjem gradu, koncert su održali zborovi iz Zagreba i Beča. U organizaciji Zajednice Austrijanaca u Zagrebu, povodom Dana državnosti Republike Austrije te u čast nadvojvodi Karlu Habsburškom koji je i prisustvovao koncertu, nastupili su Akademski muški zbor Fakulteta elektronike i računarstva iz Zagreba te mješoviti zbor Vivace iz Beča.

 • Hrvatsko glazbeno stvaralaštvo 24.10.2017.
  41:23

  24. listopada 2017.

  Hrvatsko glazbeno stvaralaštvo 24.10.2017.

  Prošlog tjedna, u povodu obilježavanja Dana bijelog štapa i 70 godina rada Udruge slijepih Zagreb, dvije mlade violinistice održale su "Koncert u mraku" - posve novi, slušni doživljaj glazbe. Zadarski kvartet klarineta osvojio prvu nagradu na međunarodnom natjecanju "Internet Music Competition" u Sarajevu, u kategoriji komorne glazbe.

 • Ezerke uskoro u KD Vatroslav Lisinski
  44:20

  17. listopada 2017.

  Ezerke uskoro u KD Vatroslav Lisinski

  Troje mladih hrvatskih glazbenika koji svoj zanat kuju diljem svijeta, okupili su se u komornom ansamblu Max Bruch Trio i prošlog tjedna održali svoj prvi koncert. Vokalni ansambl Ezerki koji je pokrenula Lena Đapić i orkestar Sedam osmina surađuju gotovo od početaka, a na koncertu 18. listopada promovirat će album "The best of", te prikazati publici dokumentarni film "Ludi za Makedonijom" koji najbolje otkriva ljubav prema tradicijskom makedonskoj glazbi ovih vrsnih ansambala.

 • 17. Dani glazbe Miroslava Miletića u Sisku
  45:08

  10. listopada 2017.

  17. Dani glazbe Miroslava Miletića u Sisku

  Nakon nastupa pijanistice Martine Filjak, drugi koncert na Danima glazbe u Sisku održat će virtuoz na gitari, Srđan Bulat, i izvesti, među ostalim, i djela hrvatskih skladatelja. U okviru višegodišnje kulturne suradnje između Hrvatske i Bugarske, ovog tjedna održat će se i koncert bugarskog gudačkog kvarteta Ars musica u Sofiji, s djelima hrvatskih skladatelja.

 • Opus etida pijanista Brune Vlaheka
  42:58

  3. listopada 2017.

  Opus etida pijanista Brune Vlaheka

  Hrvatski pijanist i skladatelj sa španjolskom adresom, Bruno Vlahek, prošlog je tjedna na Muzičkoj akademiji u Zagrebu predstavio opus etida skladanih za međunarodno natjecanje "Mladi virtuozi". Ženska klapu Neverin vratila se s uspješnog nastupa u rimskoj crkvi Sv. Jeronima. Članica klape "Valovi" Daria Trošelj ispričala nam priču o hrvatskom zboru Jadran, koji je ovog rujna proslavio 70 godina djelovanja.

 • Piano duo Zagreb Festival
  36:10

  26. rujna 2017.

  Piano duo Zagreb Festival

  Uskoro počinje 2. Piano duo Zagreb Festival, u organizaciji dviju mladih pijanistica, Ive Ljubičić i Kosjenke Turkulin, koje i same čine glasovirski duo Iva&Kosjenka. Uz nastupe nekoliko mladih pijanističkih dua, program festivala donosi i tribinu naslovljenu "Zašto četveroručno" te nastup jednog orguljaškog dua.

 • Zagreb u ritmu flamenca
  45:10

  19. rujna 2017.

  Zagreb u ritmu flamenca

  Zagreb ovoga tjedna postaje odredištem strastvenog španjolskog glazbenog izričaja, flamenca. Mlada novinarka i pjevačica, zaljubljenica u ovu vrstu glazbe, Nina Ćorić šestu godinu organizira Flamenco festival Zagreb, ove godine s nekoliko glazbenih iznenađenja u programu.

 • Glazbena jesen u znaku međunarodnih veza
  48:39

  12. rujna 2017.

  Glazbena jesen u znaku međunarodnih veza

  47. Varaždinske barokne večeri kruna su ovogodišnje mađarsko-hrvatske kulturne suradnje. Cantus ansambl kreće u novu sezonu dvodnevnom manifestacijom u okviru projekta "Kanadsko-hrvatske glazbene veze". Protekli vikend na Epidaurus festival u Cavtat, doputovali su glazbenici i plesači iz Argentine kako bi održali Tango Weekend.

Pogledaj i...

Glas Hrvatske

Prijavi se na naš e-bilten.

Vrati se na vrh