Upravo

Slušaj uživo

Hrvatsko glazbeno stvaralaštvo

Emisija koja prati i promiče hrvatsku glazbenu baštinu.

Ona izvire iz bogate povijesne riznice, kao i ona koja nastaje kroz nove glazbene projekte, koncerte, festivale te domaće i inozemne uspjehe naših skladatelja i interpreta.

Posljednje emisije

 • Zagreb u ritmu flamenca
  45:10

  19. rujna 2017.

  Zagreb u ritmu flamenca

  Zagreb ovoga tjedna postaje odredištem strastvenog španjolskog glazbenog izričaja, flamenca. Mlada novinarka i pjevačica, zaljubljenica u ovu vrstu glazbe, Nina Ćorić šestu godinu organizira Flamenco festival Zagreb, ove godine s nekoliko glazbenih iznenađenja u programu.

 • Glazbena jesen u znaku međunarodnih veza
  48:39

  12. rujna 2017.

  Glazbena jesen u znaku međunarodnih veza

  47. Varaždinske barokne večeri kruna su ovogodišnje mađarsko-hrvatske kulturne suradnje. Cantus ansambl kreće u novu sezonu dvodnevnom manifestacijom u okviru projekta "Kanadsko-hrvatske glazbene veze". Protekli vikend na Epidaurus festival u Cavtat, doputovali su glazbenici i plesači iz Argentine kako bi održali Tango Weekend.

 • Cavtat, središte glazbene umjetnosti
  41:37

  5. rujna 2017.

  Cavtat, središte glazbene umjetnosti

  Plesat će se tango, koncertirati u kući Bukovac i gledati komedija Marina Držića, zahvaljujući entuzijazmu pijanistice Ivane Marije Vidović koja jedanaestu godinu zaredom organizira Epidaurus Festival.

 • Istarsko-brazilska glazbena priča Elis Lovrić
  49:53

  29. kolovoza 2017.

  Istarsko-brazilska glazbena priča Elis Lovrić

  U svibnju i lipnju promovirala je svoj prvi album “Merika” te dvojezičnu knjigu “Kanat od mora” u Brazilu, oduševivši publiku koja je, iako ne zna ni riječ njenog dijalekta, uživala kao da potpuno razumije stihove. Uz našeg gajdaša Stjepana Večkovića, Elis Lovrić održala je u Sao Paolu nekoliko koncerata, radionice i predstavljanje tradicijskih istarskih glazbala.

 • Splitske ulice proslavile rođendan kralja funka
  46:04

  22. kolovoza 2017.

  Splitske ulice proslavile rođendan kralja funka

  U Splitu je održan prvi “Aj cha” festival, koji je organizirala Danijela Dvornik, supruga legendarnog Dine Dvornika. Na nekoliko lokacija diljem Splita plesalo se na Dvonikove hitove u interpretaciji Songkillersa, Dino Dvornik tribute sastava, Jinxa, Gibonnija i drugih.

 • Slavlje klapske pisme
  42:50

  15. kolovoza 2017.

  Slavlje klapske pisme

  Program 51. Omiškog festivala počeo je Autorskom večeri maestra Dinka Fia, a brojne dalmatinske klape predstavile su svoj rad kroz Večer mješovitih klapa, Večer klapa debitanata, Večer izvornih napjeva i mnoge druge. Finalni laureati su ženske klape Orca, po izboru struke i Ankora po izboru publike, dok su među muškim klapama slavile muške klape Vinčace, zahvaljujući nagradi struke, te klapa Stine s najviše glasova publike.

Pogledaj i...

Glas Hrvatske

Prijavi se na naš newsletter.

Vrati se na vrh