Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HTV 5 uživo

 • Hrvatska19. ožujka 2018.

  Žumberak: priče iz zaboravljenoga kraja

  Hrvatska matica iseljenika i nakladnik Srednja Europa u utorak 20. ožujka organiziraju predstavljanje knjige "Priče iz zaboravljenog kraja. Jezične biografije transmigranata iz Žumberka" autorice Aleksandre Šćukanec.

 • Hrvatska19. ožujka 2018.

  Place2Go 2018 - sajam putovanja i turizma u Zagrebu

  Sedmi Međunarodni sajam turizma i ove godine okupio je mnogobrojne predavače, putopisce i blogere. Tijekom tri dana trajanja sajma održani su paneli, predavanja i prezentacije posvećene turizmu i putovanjima.

 • Hrvatska19. ožujka 2018.

  Hrvatska - startup nacija

  Riječki profesor Igor Jugo pokrenuo je crowdfunding kampanju “Hrvatska-startup nacija”. Na taj način namjerava prikupiti sredstva kojima bi građanima omogućio besplatnu edukaciju za samostalno pokretanje poslovnoga projekta.

 • Izvan domovine19. ožujka 2018.

  Grabar-Kitarović završila posjet Čileu

  Posljednjega dana boravka u Čileu predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Antofagastu. Tamo se susrela s predstavnicima hrvatske zajednice te gospodarstvenicima hrvatskoga podrijetla.

 • Izvan domovine18. ožujka 2018.

  Zlato i bronca hrvatskih gimnastičara u Bakuu

  Hrvatska olimpijka Ana Đerek osvojila je zlatnu medalju u finalu partera na Svjetskome kupu u Bakuu, a Anton Kovačević na preči zauzeo je treće mjesto.

Blog / vlog

 • Svakodnevni junaci13. ožujka 2018.

  Medicinske sestre

  Nedavno je moj sin boravio nekoliko dana u Dječjoj bolnici u Zagrebu. Nije mu to bio prvi put. Stoga, i njemu i meni bilo je poznato da roditelji ne mogu ostati u bolničkoj sobi tijekom noći.

 • Kristinkina kušaonica: kraljica Napoletana
  4:21

  Kristinkina kušaonica28. veljače 2018.

  Kristinkina kušaonica: kraljica Napoletana

  Siromaštvo i glad natjerali su stanovnike Napulja da tijestu dodaju rajčicu, a kasnije i sir mozzarelu koja se dobivala od mlijeka bivola. Pizzu Napoletanu samo za nas pripremio je iskusni pizzaiolo, koji nam je otkrio i recept za savršenu kućnu pizzu! Sve se to odvijalo na napetom natjecanju najboljih pizzaiola u Hrvatskoj, na koje ni ovoga puta Kristinka nije išla sama.

 • Povratak u Hrvatsku27. veljače 2018.

  Odlučite se za Hrvatsku!

  Da mi je netko prije godinu dana rekao da ću živjeti u Hrvatskoj i raditi kao radijski novinar za Hrvatsku radioteleviziju, ne bih mu vjerovao. Ali, kako to biva, ispadne drukčije nego što čovjek očekuje pa počneš živjeti jednim sasvim drukčijim životom.

 • Svakodnevni junaci26. veljače 2018.

  Ivo Puches

  U svakoj hrvatskoj zajednici u inozemstvu ima ljudi koji preuzimaju glavnu ulogu u održavanju tradicije, prenoseći ju svojim potomcima. Jedan od njih je Ivo Puches, neiscrpiv izvor projekata u čijim plodovima rada uživaju članovi hrvatske zajednice, ali i argentinska javnost.

Uključi se u kreiranje sadržaja

Pošalji nam svoje fotografije, video materijale, blogove/vlogove…

Doznaj više

Glas Hrvatske

Prijavi se na naš e-bilten.

Vrati se na vrh