Valovi morskih orgulja

0 189

Ruralni okusi zadarskog zaleđa

Božidar Kolega, HRT Centar Zadar

Bukovački prisnac, novigradske dagnje, smokvenjaci, pjenušac od meda i još puno domaćih delicija našlo se na štandovima prvog Sajma obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava zadarskog zaleđa održanog u Obrovcu, 19. ožujka. OPG-ovcima su se pridružile turističke agencije, suvenirnice i kulturnoumjetnička društva zbog kojih je manifestacija “Ruralni okusi” bila nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje dobre spize i još ugodnijeg društva.  

Lokalna akcijska grupa Bura pokrenula je sajam na kojem su poljoprivredna gospodarstva predstavila svoje autohtone proizvode. Konačni je cilj, smatra njihov voditelj Vladimir Dedić,  ”..pokušati naći kanal s kojim ćemo distribuirati naše proizvode van Hrvatske u zemlje partnere i također oni svoje proizvode kod nas.”

Božidar Kolega, HRT Centar Zadar

LAG Bura u suradnji sa Gradom Obrovcem, Turističkom zajednicom Grada Obrovca, Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije, Udrugom za ruralni razvoj – Ravni kotari, FLAG-om Tri mora i Zadarskom županijom sajam su organizirali i povodom blagdana sv. Josipa, ujedno danom Grada Obrovca.

Bogatstvo autohtonih proizvoda i baštine zadarskoga zaleđa na ovaj je način dobilo pravu promociju, slažu se posjetitelji, ali i proizvođači, od kojih će ih nekoliko predstaviti svoje proizode na sajmovima u  Finskoj, Estoniji, Portugalu, Španjolskoj i Cipru.

Božidar Kolega, HRT Centar Zadar

  • image
  • image
  • image
  • image