Tjedna kronika

0 163

Buran tjedan za Agrokor, njegove dobavljače i kreditore

Agrokor ( Foto: HRT)

Počinje novo razdoblje Agrokora s novom Upravom. Naime, Agrokor je s bankama, svojim kreditorima i dobavljačima postigao dogovor o ugovoru o mirovanju koji bi trebao stabilizirati poslovanje tog koncerna.

Nakon dugih sastanaka postignut je dogovor između banaka i predstavnika Agrokora, takozvani “standstill ugovor za stabilizaciju poslovanja koji bi trebao biti potpisan tijekom dana”. Bit će i promjena u upravljačkom timu koncerna, no jače od postignutog dogovora odjeknula je vijest  da je država blokirala tvrtke iz toga koncerna. Zbog neplaćenih 81 milijun kuna PDV-a blokirani su Jamnica, Tisak, Ledo, Zvijezda, Konzum te PIK-ovi Vrbovec i Vinkovci.

U sljedećim danima bit će ubrizgana dodatna financijska sredstava u Agrokor, njegovo aktivno restrukturiranje, što znači i promjenu Uprave.

Vlada je donijela i u Sabor poslala zakon koji bi trebao pomoći tvrtkama koje ne mogu otplaćivati svoje dugove, takozvani Lex Agrokor

Deklaraciju o zajedničkom jeziku ignorirati - poruka hrvatskih političara i stručnjaka

Konferencija u Sarajevu na kojoj je predstavljena Deklaracija o tzajedničkom jeziku (Foto: HRT)

Deklaracija o zajedničkom jeziku, iza koje stoji oko 200-tinjak ljudi iz kulturnoga, znanstvenoga i javnog života iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, službeno jepredstavljena u Sarajevu na konferenciji za novinare.

Iako su hrvatska predsjednica, premijer, i ministrica kulture  osudili inicijativu da se jezici četiriju susjednih zemalja svedu pod jedan zajednički, priča i dalje uzburkava javnost.

Najljepša poštanska marka u prošloj godini

HRT poštanska marka ( Foto HRT)

HRT-ovu  marku izdanu u povodu 90-te obljetnice  Hrvatskoga radija i 60-te obljetnice Hrvatske televizije korisnici Hrvatske pošte proglasili su najljepšom poštanskom markom u prošloj  godini. Temeljni motiv marke u nakladi od sto tisuća primjeraka su radijska spikerica i kamerman, a osmislili su je grafički dizajneri Ivana Vučić i Tomislav – Jurica Kaćunić.

Uz poštansku je marku tiskan i prigodni arak s fotografijama doajena Hrvatske radiotelevizije – Milke Babović, Helge Vlahović Brnobić, Željke Fattorini, Vladimira Fučijaša, Laze Goluže, Špire Guberine, Đele Hadžiselimovića, Olivera Mlakara, Vesne Spinčić Prelog, Saše Zalepugina i Nade Vince.

  • image
  • image
  • image
  • image

NO COMMENTS