Tjedna kronika

0 136

Sjednica vlade održana u Sisku

Sjednica vlade u Sisku (Foto:  Patrik Macek PIXSELL)

Vlada je održala sjednicu u Sisku. Donijela je niz odluka za poticanje razvoja toga grada i cijele Sisačko-moslavačke županije.
Izgradnja mosta preko rijeke Odre, sanacija Mosta gromova te obnova važnih državnih i županijskih cesta – to su prometni projekti vrijedni ukupno oko 250 milijuna kuna.
Potpisani su ugovori za bolju zdravstvenu zaštitu stanovnika toga područja.

Premijer je prije sjednice zajedno s ministrima posjetio Sisačku rafineriju te naglasio da će Vlada u dijalogu s Inom nastojati “da radni i poslovni procesi imaju svoj nastavak i kontinuitet”. I da ova rafinerija, s obzirom na veliku tradiciju koju ima, bude jedan od bitnih aspekta gospodarstva Sisačko-moslavačke županije, poručio je.

Marin Pucar novi je predsjednik Uprave Podravke

Marin Pucar (Foto:  Petar Glebov PIXSELL)

Marin Pucar novi je predsjednik Uprave Podravke, a članovi su Ljiljana Šapina, Iva Brajević i Hrvoje Kolarić, te od 1. svibnja i Davor Doko.
Jednoglasna je to odluka Nadzornog odbora koji je daleko od očiju javnosti odlučivao o tome dva dana, pa se nagađalo o sukobima dvojice ministara – Gorana Marića i Damira Krstičevića koji je na tome mjestu, navodno, želio vidjeti svojeg pomoćnika Gordana Kolaka, što su obojica opovrgnuli. Zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Luka Burilović, koji je i predsjednik Hrvatske gospodarske komore, ocijenio je kako su izabrali ključne i kvalitetne ljude koji poznaju sustav. Burilović je naglasio kako je Podravka iznimno važna tvrtka za državu. “Podravka ima veliki potencijal i u iduće četiri godine mora još više ojačati i pokazati da može postati regionalni igrač i čak udvostručiti svoje potencijal i prihode. Očekujemo da sa sadašnje 4,5 milijardi kuna prihoda za četiri godine dosegne prihod od 7,5 milijardi kuna”, rekao je Burilović. Novi je čelni čovjek koprivničke tvrtke uvjeren kako Podravka može još više iskoračiti na globalno tržište te da “najveći biser koji Hrvatska ima, a to je brend Vegeta, može i hoće postati globalni brend na svim svjetskim tržištima”.

Počelo snimanje filma ``General``

Na Velebitu je počelo snimanje filma i dramske serije “General”, o životnom i ratnom putu generala Ante Gotovine. Osim na toj mitskoj hrvatskoj planini serija i film General snimat će se na još desetke lokacija u Hrvatskoj. Glumačka postava već je poznata. Gotovinu će glumiti Goran Višnjić, a osim njega u filmu će stvarne i izmišljene likove utjeloviti Tarik Filipović, Rene Bitorajac,

Goran Višnjić, Jakov Bilić i Boris Svrtan na snimanju filma General  ( Foro: facebook)

Goran Navojec i drugi. Projekt za HRT snima produkcijska tvrtka Kiklop film. Redatelj je Antun Vrdoljak.

  • image
  • image
  • image
  • image

NO COMMENTS