Hrvatski jazz

0 184

Foto: facebook.com

Je li moguće biti izvrstan glazbenik u potpuno različitim glazbenim žanrovima? Mnogi od vas će pomisliti da nije, no gitarist i instrumentalist Bruno Mičetić, koji je ujedno autor skladbi hard rock grupe Keops, sigurno će vas razuvjeriti. Riječki glazbenik mlađe generacije, 2016. godine sa svojim triom i glazbenim prijateljima snimio je drugi autorski album s nazivom “Beauty Of Your Soul”, koji je iste godine i objavljen, uz potporu Ministarstva kulture RH.

Na “Beauty Of Your Soul” ostvario je suradnju i s našim istaknutim jazz glazbenicima: basistom Goranom Rukavinom, orguljašem Joeom Kaplowitzom, bubnjarom Dadom Marinkovićem, pijanistom Gojkom Tomljanovićem i saksofonistom Vojkanom Jocićem.

Album je sniman u Sloveniji u studiju poznatog jazz gitarista i producenta Primoža Grašića, koji je i jedan od Mičetićevih omiljenih mentora.

Kroz osam skladbi na albumu Bruno Mičetić vodi nas na mirno i sigurno putovanje u svijet jazza, bluesa i balada, svijet kojemu je autor on sam¸, i svijet u kojemu se čini kako je glazbu jednostavno pisati i slušati, no čim se malo zagrebe ispod površine, shvaćamo da to nije tako.

“Beauty Of Your Soul” pomak je prema naprijed za razliku od prethodnog albuma, cijeli album nosi prepoznatljivi potpis svestranog autora kojemu je tradicionalan jazz ipak početna i završna točka stvaralaštva.

Bruno Mičetić (Foto: facebook.com)

Mičetić je u glazbu zaljubljen od djetinjstva. Završava osnovnu glazbenu školu na gitari i upisuje srednju školu, kada odustaje od klasične glazbe te počinje uzimati privatne instrukcije kod naših renomiranih glazbenika - Elvisa StanićaDarka Jurkovića Charliea i Henrija Radanovića. U to vrijeme započinje i suradnju sa skladateljem Igorom Savinom, s kojim se priprema za prijemni ispit na Jazz akademiji u Klagenfurtu koju upisuje 2004. godine i završava u zadanom roku s najboljim ocjenama. Za vrijeme studiranja ostvaruje brojne suradnje s kolegama glazbenicima iz cijele Europe.

  • image
  • image
  • image
  • image