Hrvatski jazz

0 85

Kozmički jazz sastava Chui

Posljednji album elektro jazz sastava Chui kombinacija je kreativne fuzije jazza, rocka i psihodelične glazbe. Njihova glazba uključuje i druge glazbene stilove od kojih dominiraju elektronika, funk i drum and bass, čime su stvorili svoj jedinstveni glazbeni potpis.

Hrvatski jazz
Hrvatski jazz

Album naziva “Third Sun From The Stone” kritika je prepoznala kao njihov najkompletniji i najkvalitetniji uradak.

Za taj su album nomirani i za najbolju diskografsku nagradu “Porin” u kategorijama za najbolju instrumentalnu izvedbu i najbolji album alternativne glazbe.

Trio Chui osnovan je 2012. i isprva su ga činili klavijaturist Toni Starešinić, trubač Andrej Jakuš i bubnjar Đuro Dobranić, a od 2014. posljednju dvojicu su zamijenili saksofonist Vojkan Jocić i bubnjar Janko Novoselić.

Naslovnu skladbu albuma autorski potpisuje Starešinić, a u kojoj je kontrabas odsvirao Tihomir Hojsak. Nakon nje slijedi zanimljivo aranžirana tema iz filma Terminator, u kojoj bas gitaru sa zvučnim efektima svira Konrad Lovrenčić. Tu su i pjesme„Riding Rocket“ te „Will I Ever Seen You Again?“.

Nedavno su rasprodali dva koncerta s Jazz orkestrom HRT-a, u modernom ambijentu Muzeja za suvremenu umjetnost.

Chui nastavljaju novom suradnjom, i to s karizmatičnom Josipom Lisac. “Tebi putujem”, za koju će uskoro snimiti i video spot, autorski potpisuju Željka Veverec i Toni Sterešenić, par koji zajedno djeluje u grupi Mangroove.

  • image
  • image
  • image
  • image

NO COMMENTS