Hrvatima izvan domovine – 1. sat

0 341

Konferencija Utjecajne žene u Zagrebu

Video

Jesmo li svjesni da je u Hrvatskoj tek 20 posto žena na upravljačkim položajima? Govori li nam to da su žene, iako u 21. stoljeću, kod nas i dalje na neki način poslovno marginalizirane? Je li ženi teže ostvariti poslovni uspjeh?
O tim, ali i mnogim drugim pitanjima raspravljalo se na prvoj konferenciji koja se dotakla ženske pozicije u društvu i poslovnom svijetu pod nazivom ” Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal!”.

Nagrade “Utjecajne hrvatske žene” i “Buduće liderice” dodijeljene su ženama koje u svojim domenama rade važne pomake. Tko su dobitnice, kakva je budućnost hrvatske žene i što možemo učiniti da žena u društvu bude u boljoj poziciji?

Obljetnica pogibje Hrvata u Brčkom

Hrvati okruga Brčko prisjetili su se stradanja stanovnika u mjestu Boderištu, 8. ožujka 1993. godine. Tada su srpske snage krenule u akciju proširivanja zone posavskog koridora te uz pomoć specijalnih postrojba napale mještane Boderišta, koji su organizirali obranu u sklopu 108. brigade HVO-a. U akciji je osam branitelja poginulo, četiri su ranjena, a civili su odvedeni u srpske koncentracijske logore. Danas u okrugu Brčko živi oko 14 tisuća Hrvata koji, zbog nemogućnosti zapošljavanja, sve češće donose tešku odluku o iseljavanju u Hrvatsku ili u druge zemlje. Očekuju jači angažman matične zemlje, Hrvatske, u borbi za jednakopravnost s ostala dva konstitutivna naroda u BiH.

  • Glas Hrvatske
  • Hrvatima izvan domovine
  • Slavica Štefić
S. Štefić
S. Štefić